Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 03.02.2013.
09:27
Telegraf, Vestionline A

Hanka i Patriotska liga "beru orahe"

Bosanska pevačica Hanka Paldum oštro je demantovala optužbe srpskog logoraša iz Silosa Gorana Goluba da ga je psovala i bez razloga mu "zgnječila polni organ". Hanka je odgovorila da je samo jednom bila na Igmanu, pevala svojim borcima a potom sa Dinom Merlinom krenula da bere orahe. Srbima je, kaže, pomagala u ratu. Međutim, "iz naftalina" se pojavio promotivni spot muslimanske paravojne formacije Patriotska liga, u kome sarajevska pevačica ima jednu od glavnih uloga i pevuši stihove "dušman crni mora znati, Bosna nikad neće pasti".

Hanka Paldum uokvirena crvenim u promo spotu Patriotske lige
 

"Idemo napred, idemo, Patriotsku ligu sledimo! Dušman crni mora znati, Bosna nikad neće pasti", veselo pevuši Hanka u jednom od promotivnih spotova Patriotske lige, dok se na video snimku smenjuju fotografije razrušenih gradova, povređenih ljudi i vojnika u punoj ratnoj opremi. Naravno, i bosanska pevačica obukla je i maskirnu uniformu.

Kako piše na Vikipediji, Patriotska liga je bila paravojna formacija bosanskih muslimana na početku rata u Bosni i Hercegovini. Osnovali su je general Sefer Halilović i njegovi saradnici 2. maja 1991. kao stranačku organizaciju, da bi već 10. juna 1991. u Domu milicije bio održan sastanak muslimanskih javnih radnika iz cele Jugoslavije. Kao znak raspoznavanja, njeni pripadnici su koristili amblem na kojem se nalazio grb Bosne i Hercegovine, iznad kojeg je pisalo "Patriotska liga".

Najviše uspeha Patriotska liga je postigla u Sarajevu gde je bila i najaktivnija i najmnogobrojnija početkom rata, da bi bila ukinuta sa osnivanjem Armije Bosne i Hercegovine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.02.2013. 09:36
Uzas, zaprepastena sam, pa ona je bila zena u godinama i tada, pa nije to bila neka klinkica kojoj su isprali mozak.. Nek joj sluzi na cast.. Ja jesam nacionalista ali da sam ikada imala sansu da budem u logoru ponudila bi zatvorenicima hranu, a ne da ih maltretiram.. pa da je i nasa pevaljka tako hrvatske ili muslimanske zarobljenike mislila bi za nju da je dno dna... Jadna li je...
Nedelja 03.02.2013. 10:06
Skupljala orahe po minskom polju!
Nedelja 03.02.2013. 11:00
Sada još samo da je Beograd lepo ugosti,a ludi Srbi neka dolaze na wen koncert.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online