Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.04.2013.
15:50
Beta A

Amfilohije: Trenutna Vlast nema monopol nad sudbinom naroda

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da se on i crkva nisu umešali u državnu politiku Srbije stavovima o sporazumu o Kosovu, već da su "skrenuli pažnju" da potpisani dokument "dugoročno nije dobro rešenje".

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije
 

Amfilohije je novinarima u Podgorici kazao da je crkva samo rekla da parafirani sporazum "Kosovo i Metohiju pretvara u bure baruta" i poručio vlastima u Srbiji da "jedna određena vlast u određenom trenutku nema monopol nad istinom i sudbinom jednog naroda".

"Bolje je na vreme skrenuti pažnju, a to radi crkva od pamtiveka...Ne vidim ja tu nekakvo mešanje u politiku. Shvatanje da određena struktura vlasti u jednom trenutku ima monopol na istinu i sudbinu naroda je davno prevaziđeno i pripada totalitarnom režimu, a mi pripadamo vremenu novih horizonata", zaključio je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski ranije je ocenio da je briselskim sporazumom vlast u Beogradu priznala Kosovo, karakterišući taj dokument kao "ponižavajući".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je mitropolitu Amfilohiju i crkvi da povodom Kosova "neće voditi politiku Srbije".

Amfilohije je naveo da se crkva svojim stavom o sporazumu nije umešala u državne poslove, već da je "skrenula pažnju" da "rešenje nametnuto bombardovanjem 1999. godine i politikom međunarodnog faktora, nije dobro...i nije rešenje tog životnog
pitanja na Balkanu, nego Kosovo i Metohiju pretvara u bure baruta u Evropi".

POVEZANE VESTI

Petak 26.04.2013. 17:24
Vladiko, mitropolitu, sta si da si, pocisti prvo svoje dvoriste pa onda nekome nesto kazuj! Pogledajte se u ogledalo vi religijske vodje, pogledajte narod koji ste tako lose vaspitali (po svom uzoru i modelu naravno), omladina vam je moj mitropolitu nevaspitana, netolerantna i sklona nasilju prema manjinama, kako verskim tako jos i vise prema seksualnim! Zenski pol se u ovoj zemlji ne postuje dovoljno sve zbog stava crkve da su zene manje vredne jer je bog, naravno, muskog pola! Odosmo mi dodjavola zajedno sa vama, ili jos bolje na celu sa vama, ljudima u crnim haljinama i ustima punim morala i "tradicije", sta god to znacilo u vasem tumacenju! Ima li kraja gluposti i nedozrelosti ljudskoj?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online