Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 23.05.2013.
11:30
Jutarnji A

Demolirali opštinu zbog srpske zastave

Pripadnici navijačke grupe Torcida u Krnjaku nedaleko Karlovca razvalili su vrata na opštinskoj zgradi kako bi se popeli na prvi sprat i kroz većnicu došli do prozora i skinuli srpsku zastavu sa jarbola, koja je bila istaknuta uz zastavu hrvatske i zastavu opštine.

Srpsku zastavu skinuli i odneli
 

Meštani Krnjaka kažu da je grupa navijača juče popodne stigla u mesto sa dva kombija, splitskih i šibenskih registracija. U pratnji su bila i dva automobila, a pretpostavlja se da su navijači Hajduka krenuli u Zagreb kako bi pratili finale Kupa Hrvatske između Lokomotive i Hajduka.

Navijči su seli u baštu jednog kafića i pevali navijačke pesme, ali onda im je za oko zapala srpska zastava koja se na pročelju zgrade opštine viorila uz hrvatsku. "Mladi, goli do pojasa i tetovirani, njih nekoliko, krenulo je prema objektu", opisuje "Slobodna Dalmacija" vandale koji su na sve načine želeli da uklone obeležje Srbije.


"Išao sam u prodavnicu i sve video. Peli su se jedan po drugom ne bi li došli do zastave, ali nedostajalo im je pola metra. Kada nisu uspeli, razbili su vrata i ušli unutra. Skinuli su zastavu i uzeli je, a koplje ostavili. Onda me je jedan pitao jesam li četnik. Ja sam rekao da nisam. Onda su me pitali jesam li HDZ-ovac. Rekao sam da nisam ni HDZ-ovac ni SDP-ovac i da mi se j... za jedne i za druge. Onda su prošli", kaže 85-godišnji Jovan Kresojević.

Svedoci su zapisali registraciju vozila kojima su mladići napustili mesto, a ubrzo su uhvaćeni na putu ka Zagrebu. Načelnik Opšine Rade Kosanović kaže da su nasilnici odvalili i vrata većnice i razbili jedan prozor na prvom spratu zgrade.

"U prizemlju su usput polomili jednu sliku, nisam siguran radi li se o fotografiji dva predsednika koji su 2011. u Krnjaku promovisali suživot, hrvatskog Iva Josipovića i tadašnjeg srpskog Borisa Tadića. Ne znam šta reći, osim da sam žalostan. Te tri zastave stoje tu devet godina i nikome nisu smetale, nije bilo ni najmanjeg incidenta svih tih godina. I evo, sada ovo. Žalosno", zaključio je načelnik Kosanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.05.2013. 12:29
Pa naravno.S time nemam problema. Problem je sto bi i mi trebali tako da reagujemo. Sve siptarske i ustaske zastave izgoreti. Stoku da sredimo, jer policajaca imamo i previse a pravog srbina ni jednog..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online