Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.03.2010.
13:35
Srna, Tanjug, Vestionline A

Ko je hteo da plati kauciju za Ganića?!

Kauciju od 200.000 funti za bošnjačkog ratnog lidera Ejupa Ganića, koji se treći dan nalazi u zatvoru u Londonu, položila je Sanela Dženkins, Sarajka udata za bogatog britanskog bankara.

Sanela sa Mik Džegerom

Ganićeva kćerka Emina potvrdila je novinarima da je kaucija položena zahvaljujući Dženkinsovoj, jer prema propisima Velike Britanije novac mora da obezbedi neko ko je britanski državljanin.

Ona je Federalnoj televiziji izjavila da su tokom hapšenja više puta prekršena prava njenog oca, jer engleske vlasti ne dozovoljavaju da on kontaktira porodicu, a nije mu dozovoljen ni kontakt sa ambasadorom Bosne i Hercegovine i Londonu.

"Osigurali smo kauciju, tako da će Ganić biti vrlo brzo pušten na slobodu", izjavio je juče po dolasku u London njegov advokat iz BiH Damir Arnaut.

On je najavio da će Ganića braniti tvrdnjama da je reč o politički motivisanom procesu i optužio Srbiju da je ovim slučajem "direktno napala suverenost BiH".

Ročište na kojem će Osnovni sud Vestminster odlučiti hoće li Ganić biti pušten na uslovnu slobodu uz kauciju od 200.000 funti bilo je zakazano za danas u 14.00 časova po srednjeevropskom, odnosno 15.00 časova po britanskom vremenu.

Sudija Kventin Perdi odbio je zahtev Ganićevog advokatskog tima da bude pušten uz kauciju od 200.000 funti i garancije da neće napustiti Veliku Britaniju, navodi bosanski internet portal ''Sarajevo-x''.

Nakon hapšenja Ganića po zahtevu Srbije, zbog zločina u Doborovoljačkoj ulici 1992. godine, juče se ispred srpske ambasade u Sarajevu dogodilo više incidenata u kojima su pojedinci vređali i pretili radnicima Ambasade.

Rodžer Dženkins, Sanelin muž je izvršni menadžer investicione banke "Barclays"


Rodžer Dženkins je prvi put došao u centar pažnje javnosti kada je postao najbolje plaćeni menadžer od svih 100 FTSE kompanija, zaradivši 75 miliona dolara u 2005. godini.


Dok su ostali bankari doživeli smanjenje prihoda used globalne ekonomske krize, on je profitirao. Priča se da se njegova nagrada za izlazak "Barclaysa" iz krize kreće oko 30 miliona funti.


Dženkins, star 52 godine, predsednik je "Barclaysa" za područje Srednjeg istoka. Zaslužan je za organizovanje dogovora koji je spasio "Barclays" od pada tako što je prikupio novac u Kataru i Abu Dabiju.


O tridesetpetogodišnjoj ženi koja dovodi zvezde privatnim avionom na ćevape, u želji da Sarajevu daruje malo njihovog glamura, a pripadnike istinskog džet-seta spusti s njihovih oblaka, veoma malo se zna. Susedi u Sarajevu pamte je kao Sanelu Ćatić, kako se prezivala pre udaje za Rodžera Dženkinsa, jednog od najbolje plaćenih britanskih bankara.


Danas je u Londonu i Malibuu, gde boravi tokom godine, znaju i kao Dajanu Dženkins, a britanski magazin "Tatler" je nju i supruga stavio na 50. mesto liste 100 osoba koje su najpoželjnije na društvenim događanjima.


Sanela Dajana Dženkins druži se, dakle, s pripadnicima miljea bogatih i slavnih. Kad govori o Stingu, Sindi Kraford, Kidu Roku ili Džordžu Kluniju uvek rečenicu započne s "moj jako dobar prijatelj", a Eltonu Džonu i njegovom partneru Dejvidu Furnišu je kao venčana kuma organizovala momačko veče.


Majka dvoje dece bila je deveruša Pameli Anderson na njenom venčanju s Kidom Rokom na jahti u San Tropeu pre dve godine. Gospodin Dženkins je zahvaljujući upravo Dajani upoznao šeika Hamada bin Jasima Tanija, premijera Katara, koji je kasnije najviše pomogao da se "Barclays" izvuče iz krize. Još od juna Hamad je uložio nekoliko milijardi dolara i sada predstavlja najvećeg akcionara banke.

 

Rodžer i Sanela Dajana su se venčali u Londonu 1999. godine, nakon što su se upoznali na njegovom predavanju u londonskom City University.


"Ona je moj savetnik", opisivao je Dženkins svoju ženu.


Godine 2008. Dajana je ušla i u filmski biznis osnovavši distributersku kompaniju s Vilom Smitom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online