Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 07.09.2013.
18:11
Dnevni avaz A

U Bosni tvrde: Imamo najstariju piramidu

Osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Semir Osmanagić kaže da je naučno utvrđeno da je ta piramida najstarija na svetu.

Bosanska Piramida Sunca
 

Četvrta međunarodna naučna konferencija o bosanskim piramidama "Skrivena istorija", u organizaciji Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", biće završena večeras. Ova konferencija o bosanskoj dolini piramida okupila je 23 stručnjaka iz 11 zemalja sveta, od arheologa s Novog Zelanda, fizičara, inžinjera, biologa iz zemalja kao što su SAD, Kanada, Nemačka, Holandija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH.
 

Kako je Feni rekao osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Semir Osmanagić, i ove godine stručnjaci su prezentovali svoje analize, laboratorijska pretraživanja i radiokarbonska datiranja.
 

"Ove godine je najvažnija vest da je utvrđena precizna starost Bosanke piramide Sunca. Nakon radiokarbonskog datiranja uzorka pronađenog ispod betonskih blokova piramide utvrđeno je da je reč o starosti od 29 hiljada godina plus - minus četiri stotine godina. Utvrđeno je da je to najstarija piramida na svetu", tvrdi Osmanagić, a prenosi "Dnevni avaz".
 

Tokom ove arheološke sezone, kako je kazao, pronađen je i dosad najveći megalit u podzemnom tunelu, megalit K-5, koji ima masu oko 40 tona. To znači da je ova lokacija i ove godine održala status najatraktivnije arheološke lokacije na svetu, dodao je Osmanagić.
 

Naglašava da stručnjaci s konferencije odlaze vrlo zadovoljni i impresionirani dostignućima na ovom projektu.

POVEZANE VESTI

Subota 07.09.2013. 20:56
piramide zaista postoje a zna se I da su ih pravili drevni Srbi ...naravno tad su u bosni svi bili Srbi...to je jos jedan delic istorije koja se krije od nas ali koja polako ali sigurno izlazi na videlo ...zato je na nas 90 ih zinula ala sa zapada jer je pocelo osvescivanje...a mnogi su se pitali pa da li je moguce da 18 najmocnijih zemalja radi ovo nama malima? e pa gospodo oni znaju ono sto vecina od nas nezna da mi nismo mali nego smo bili najveci I strah ih je da to ne budemo opet a bicemo kada otkrijemo istinu I osvestimo se... kao sto su od nas pravili bosnjake makedonce crnogorce hrvate tako je I taj zapadni covek nastao na nasim prostorima I sirio se na sever evrope sto pokazuje
Subota 07.09.2013. 21:06
sto pokazuje I najnovija nauka GENETIKA ...posto je zapad samo tehnoloski napredan (a duhovno mrtav) oni su to otkrili jos 80 ih godina proslog veka...Srbi imaju najjaci I najstariji gen od kojih je nastala evropska civilizacija! u prilog tome govori I LEPENSKI VIR VINCA i STARCEVO najstarija nalazista praistorijskog coveka 8 000 stara i potvrdjeno od stranih strucnjaka da se prvi metal kovao tu a ne na bliskom istoku kako se do tada verovalo...a sva ta nalazista zamisli nalaze se tamo gde zive SRBI! prvi metal znaci i prvo oruzje kovano od gvozdja a to znaci prodor na istok sa tim istim oruzjem od koga nije bilo odbrane jer su oni imali drvene motke
Subota 07.09.2013. 20:19
To sto neko brdo ima oblik piramide ne znaci da je ono sama piramida.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online