Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 05.11.2013.
13:01
Ž. Marković - Vesti A

Poslanik krije skladište oružja?

Agencija za istrage i zaštitu BiH još uvek nema potpune informacije o tome ko je doneo i ostavio oko 500 granata za bestrzajni top na lokaciji Trešnjev Panj, nedaleko od Tešnja, ali postoje indicije da je ovo oružje povezano sa ranijim pronalascima ogromnih količina naoružanja na području te opštine.

Foto: Ilustracija

Naš list nezvanično saznaje da granate nisu bile ranije smeštene na toj lokaciji, već da su dovezene iz, kako se sumnja, nekog većeg skladišta. Prema tvrdnjama izvora "Vesti", očigledno je da one nisu bile dobro uskladištene i da su, kao takve, predstavljale opasnost za onog ko ih je čuvao. Osim toga, sumnja se i da je oružje ostavljeno razbacano po šumi da bi se upravo skrenula pažnja sa većeg skladišta.
SIPA je saopštila da postoji mogućnost da je ovo naoružanje povezano sa onim koje je pre nekoliko meseci pronađeno u selu Kaloševići.


- I u jednom i u drugom slučaju tragovi vode prema ratnom šefu tešanjske policije i sadašnjem poslaniku u parlamentu BiH Šemsudinu Mehmedoviću - rekao nam je naš izvor.
 

On dodaje da je zanimljivo da je granate pronašao jedan od meštana, koji je tim delom šume i ranije prolazio, ali ih nije primetio, što potvrđuje tezu da su granate, u međuvremenu, odnekud prenesene i odbačene. Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kaže da je oružje pronađeno na osnovu dojave građana.


- Građanin je policiji dojavio da je na nepristupačnom terenu na lokalitetu Trešnjev Panj uočio određeno naoružanje. Oružje nije ukopano, već je odbačeno i razbacano u blizini šumskog puta - kaže Ahmićeva.

Kristina Jozić, portparol SIPA-e, ističe da ova agencija duže vreme provodi istragu o tom oružju.

- Verujemo da su ova dva slučaja povezana. Prema preliminarnim procenama u konkretnom slučaju pronađeno je oko 500 granata 84 milimetra, za bestrzajni top. Nastavljamo istragu u cilju pronalaska svih lokaliteta, na kojima bi se mogla nalaziti skrivena eksplozivna sredstva, kao i na pronalaženju odgovornih lica umešanih u ove nezakonite radnje - navela je Jozićeva.
 

 Baza mudžahedina

 

Prema saznanjima "Vesti", na lokaciji Trešnjev Panj, tokom rata su boravili mudžahedini gde su vršili obuke policajaca i vojnika takozvane Armije BiH. Uz Ošve i Bočinju kod Maglaja, Trešnjev Panj je bio jedna od njihovih najjačih baza. Danas ih tamo više nema. 


Namenjene teroristima

 

Granate koje su pronađene na području opštine Tešanj bile su namenjene za prodaju i terorističke aktivnosti, a na tu lokaciju su donesene kako bi istražioci bili zavarani. Jedna granata košta oko 1.500 evra, oružje je švedskog porekla i ima veze sa naoružanjem pronađenim na području tešanjske opštine pre nekoliko meseci. 

POVEZANE VESTI

Utorak 05.11.2013. 13:42
Каже синоћ неки мујо што је пронашао гранате:``ја мислио ба тенковске да узмем и направим украсе за кишобране...``. Хахахаа крц си ти хтио правит` постоље за кишобране већ месинг од чаура је 5 евра по кили али цврц оне од ``бестрзајца``
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online