Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.01.2014.
06:38
jutarnji.hr A

Ćerku Mariju smo polili benzinom u samoodbrani!

“Kajemo se što smo uopšte pokušali da razgovaramo s Marijom. Da smo znali da će se rođena ćerka da se okrene protiv nas i ocrni nas ovako, nikada se ne bismo ni zaputili za Zagreb. Nismo imali nameru da je zapalimo! Niti smo imali upaljače kod sebe!“, deo je ispovesti uhapšenog bračnog para Ivanke i Zdravka T. iz okoline Bjelovara, koji su prošlog utorka u večernjim satima odvedeni u zatvor pod sumnjom da su na zagrebačkoj Vrapčanskoj cesti pokušali da ubiju troje ljudi, među kojima i svoju 21-godišnju ćerku Mariju.

Roditelji tvrde da su litar benzina iz kanistera prosuli u samoodbrani
 

- Pokušavali smo da je uverimo da s njom želimo samo da razgovaramo. Ali, ona je bežala. Litar benzina iz kanistera prosut je u samoobrani jer su na nas, dok smo ušli u dvorište žene čijem smo najmlađem detetu kumovi, njen suprug i brat onemogućavali da dođemo do ćerke - naveli su Marijini roditelji.


Njen brat Marijo ne veruje u priču o pokušaju paljenja.


- U zatvoru moja majka ne prestaje da plače, a otac je totalno utučen. Kakvo paljenje? Roditelji su nam sve priuštili u životu. Sestra već godinu dana retko svraća kući. Zapala je u dugove odlaskom u Zagreb, gde radi u nekoj pekari. Minus na bankovnom računu postajao joj je sve veći, pa je majka čak kradom od oca krila da uzima nešto novca od prodaje meda i da ga šalje Mariji. Ona je zapala u dugove do te mere da je majka prodala svo porodično zlato ne bi li joj novčano pomogla. Marija je za mene mrtva. Precrtao sam je za sva vremena. A na roditeljima je da vide šta će kad sve prođe. Ipak je ona njihova ćerka - objasnio je 22-godišnji Marijo.
 

Pročitajte još:

* Roditelji pokušali da zapale ćerku, upaljač nije upalio!

* Roditeljima pritvor, pokušali da zapale ćerku

Na pitanje o navodnom pretećem pismu na pet stranica, koje su Mariji na zagrebačku adresu stanovanja roditelji poslali dan pre hapšenja, Marijo isto ima objašnjenje.


- U pismu nema ni trunke prijetnji. Mesecima je nisu vidjeli. Pisali su pismo s knedlom u grlu. Ja sam ga pročitao. U njemu otac ogorčeno spominje da je žalosno kako nije našla za shodno da im čestita barem božićne praznike. Kad je uvideo da majka svu zaradu šalje Mariji, otac je poludeo i pokušao to da stopira. Ne znam čemu tvrdnja da je otac spominjao da je teško bolestan. To nije istina. On je zdravstveno dobro, samo što je sada psihički dotučen - zaključio je Marijo potresen situacijom.


Marija je, pak, u svojoj ispovesti navela da su seoske iskrivljene priče (o bavljenju prostitucijom, prim. aut.) razlog suludog divljanja njenih roditelja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online