Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.01.2014.
11:20
RTS, Dan A

Vrelim uljem polili osumnjičenog za ubistvo Bojovića

Budvanin Saša Boreta, koji se nalazi u spuškom zatvoru, polio je vrelim uljem zavorenika Sašu Cvetanovića, osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, brata jednog od vođa "zemunskog klana" Luke Bojovića, piše podgorički Dan. Kako se navodi, to nije prvi incident između Boretinog klana i osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića, zbog čega su oni pod posebnim režimom u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Budvanin Saša Boreta, koji se nalazi u spuškom zatvoru, polio je vrelim uljem zavorenika Sašu Cvetanovića, osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, piše podgorički Dan
 

Do incidenta je, kako prenosi list, došlo kada je Boreta kroz prozor prosuo vrelo ulje u momentu dok se ispod njega kretao Cvetanović. Dan navodi da je Cvetanović poliven vrelim uljem samo po ruci, jer je uspeo da se izmakne.

Boreta i ostali članovi barske grupe, koja se nalazi u zatvoru zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, dugogodišnji su prijatelji Luke Bojovića.

Zbog incidenta, Cvetanović u šetnju u zatvorskom krugu izlazi sam kako ne bi došlo do ozbiljnijeg sukoba. Ista situacija je i sa Slobodanom Šaranovićem i Ratkom Koljenšićem koji se, takođe, dovode u vezu sa ubistvom Bojovića u Beogradu.

Cvetanović je uhapšen 29. avgusta u Podgorici, a osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića. Šaranović je osumnjičen da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, a Koljenšić da je organizovao taj zločin.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je 10. januara rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je dozvoljeno izručenje Šaranovića i Koljenšića srpskim vlastima, a predmet je vraćen na ponovno odlučivanje. Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu.

Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava. Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranović, vlasnika kockarnice u hotelu "Slavija" u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine.

Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.01.2014. 11:36
Nikola BOJOVIĆ je nevin stradao . TO ĆE NEKO MORATI GLAVOM DA PLATI .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online