Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 27.01.2014.
14:29 >> 17:05h
dnevno.hr A

Slavica Eklston radila za Udbu i zna ko je ubio Đurekovića?!

Po čijem nalogu se Slavica Eklston nalazila sa Stjepanom Đurekovićem, samo mesec dana pre njegove likvidacije i kakva je u svemu tome bila uloga Zdravka Mustača, šefa Josipa Perkovića? Pokažu li se kao istinite tvrdnje nekih Perkovićevih bliskih prijatelja da će on, kao džoker iz rukava, pred nemačke istražitelje izvaditi upravo ime Slavice Eklston, nije teško predvideti da bi, nakon njenog iskaza, mogla da se zatrese čitava partijska hobotnica u bivšem sistemu, koja i danas preko svojih naslednika vedri i oblači u sveobuhvatnom životu Hrvatske.

Slavica sa bivšim mužem Bernijem Eklstonom, prvim čovekom Formule 1
 

I kao što niko, osim njegovog nemačkog advokata, ne zna gde se Josip Perković tačno nalazi nakon izručenja Nemačkoj, tako niko više u Hrvatskoj ne može znati hoće li Perković progovoriti i otkucati sve političke i druge nalogodavce udbaških ubistava hrvatskih emigranata u Nemačkoj.

Kada bi to učinio njegov položaj u tom procesu pred nemačkim istražiteljima znatno bi se popravio, pogotovo ako bi Perković ispričao baš sve što zna i što je ostalo zapisano u njegovoj tajnoj beležnici.

Josip Perković (68), bivši šef tajnih službi u Titovoj Jugoslaviji, danas u 68. godini života, čami u nemačkim zatvorima. S obzirom na činjenicu da je Perković pred Vrhovnim sudom izjavio da strahuje za svoj život, skoro je pa izvesno da bivši obaveštajac neće škrtariti na rečima u zamenu za svoj bolji položaj i u zatvoru i u sudskom postupku.

U tom kontekstu i izvori bliski Josipu Perkoviću, su sigurni da će on, u svrhu skidanja krivice sa sebe, odmah upreti prstom u Slavicu Eklston, bivšu suprugu vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, koja, po mišljenju mnogih aktera tih vremena, mnogo više zna o ubistvu Đurekovića i od samog Perkovića.

Zašto da prva bude Slavica?

Zašto bi baš prva Perkovićeva žrtva mogla biti Slavica Eklston i nije teško dokučiti. Perković dobro zna da Slavica ima puno saznanja, iz tog perioda života, kao i o radu tadašnje Udbe, pa bi ona, umesto njega mogla da prokaže mnoge iz bivšeg

Josip Perković zna svašta o Slavici?

partijskog vrha, koji su i danas moćni u Hrvatskoj. Na taj način Perković ne bi na sebe navukao bes aktuelnih partijskih moćnika, niti bi svojim "otkucavanjem" otežao poziciju svog sina Saše, ali i cele porodice. To bi umesto njega uradila Slavica Eklstone.

Podsetimo, o njenim saznanjima iz tog perioda kada je ubijen Stjepan Đureković, prvi je otvoreno progovorio njen bivši dečko Momir Blagojević, koji je u međuvremenu promenio ime u Vigor Komar. On je šokantnu priču o Slavici Radić i njenoj saradnji sa Udbom izneo još krajem 1997. godine u tadašnjem tabloidu Imperijal nakon čega je na noge podignut čitav državni vrh na čelu sa predsednikom Tuđmanom.

Naime, u to vreme Slavica Eklston je nagovarala svog supruga Bernija da Formulu 1 dovede u Hrvatsku i to na Grobnik, što je posebno imponovalo ženskom delu porodice prvog hrvatskog predsednika supruzi Ankici i ćerki Nevenki Tuđman, jer je Nevenkin sin Siniša Košutić u to vreme imao velikih ambicija da vozi u predtrkama za Formulu 1.

I baš u jeku tih pregovora u kojima je aktivno učestvovao i tadašnji predsednik hrvatske Vlade i dugogodišnji intimus Slavice Ekleston Zlatko Mateša, pojavio se intervju u Imperijalu sa Slavičinim bivšim dečkom. U tom intervjuu Momir Blagojević, kao bivši visoki funkcioner rečkog Javnog tužilaštva je eksplicitno tvrdio da je Slavica Radić bila saradnica riječke Udbe. Nju je po njegovim tvrdnjama vrbovao inspektor rečke Udbe Marin Modrić, jedan od onih koje nemačka policija sumnjiči da su bili umešani u uboistvo Stjepana Đurekovića:

"S Udbom sarađuje od 1982. godine, a na saradnju sam je, na žalost, nagovorio ja. Naime, tada smo stalno izlazili zajedno, ali mi je već bilo na vrh glave što se u mom društvu nabacuje drugim muškarcima. Jednostavno sam hteo da opet ode u inostranstvo jer, daleko od mojih očiju, daleko od srca. Svaki put bi do putovnice dolazila preko kreveta, u kojem je bila sa šefom pasoškog odeljenja. Međutim, budući da je te godine za šefa pasoškog odeljenja došla žena, izvesna gospođa Marija, Slavici je bilo jasno da svoj recept ne može primeniti na njoj. Tada sam je uputio na saradnju sa Udbom", rekao je između ostalog Momir Blagojevič u intervju pod nazivom "Najbogatija Hrvatica Slavica Radić prostituisala se po nalogu Udbe s hrvatskim političarima", koji je objavljen u Imperijalu, 14. novembra 1997. godine.

Družila se sa Đurekovićem mesec dana pre njegovog ubistva

Nakon tog intervjua čitav državni vrh okomio se na redakciju Imperijala, a jedan od najagilnijih u odbrani lika i dela Slavice Radić bio je tadašnji predsednik Vlade RH Zlatko Mateša. Matešin angažman u zataškavanju prave istine o tadašnjoj prvoj dami vlasnika Formule 1 i nije iznenađujući ako se zna da je njegovo prvo zaposlenje nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu bilo upravo u Ini, tačnije u 'Ini trgovini', gde su mu šefovi bili upravo Stjepan Đureković i Vanja Špiljak.

Najbogatija Srpkinja

Slavica Eklstone je zapravo Slavica Radić, ćerka lučkog radnika iz Rijeke, istarska lepotica, koja je rođena u Rijeci 1958. godine. Radila je kao model i maneken i često za poznate firme, među kojima je prvi brend bio svakako “Armani”, kada je upoznala engleskog milijardera Bernija Eklstona i udala se za njega. Tada je dobila prsten vredan 1,5 miliona funti. Kada se, međutim, razvela od svog muža Bernija, nasledila je oko 1,6 milijardi funti. Naime, čitav kapital i sve firme Bernija Eklstona bile su prepisane na ime njegove žene, koja je inače i vlasnica modne kuće.

Momir Blagojević alias Komar u spomenutom razotkrivajućem intervjuu o mogućoj povezanosti Slavice Radić sa slučajem Stjepana Đurekovića rekao je i sledeće:

"Posetio sam Brunu Smokvinu, šefa odeljenjaa Udbe u Rijeci. Tada mi je izričito naglasio da ona radi za njih i da im veoma odgovara njen nizak mentalni nivo... Tada me čak upitao jesam li u novinama pročitao da je ubijen Đureković. Kasnije su mi neki riječki muzičari, koji su svirali u jednom baru u Minhenu, rekli da su je mesec dana pre ubistva viđali u tom baru u društvu sa Đurekovićem. Pretpostavljam da ga je mamila", rekao je Momir Blagojević.

Imajući sve to u vidu očigledno je da bivša supruga Formule 1 Slavica Eklston, gotovo sve zna o Đurkovićevu ubistvu. I ne samo to. Ona, kao dugogodišnja saradnica Udbe, po tvrdnjama bivšeg dečka Momira Blagojevića, mogla bi biti itekako korisna nemačkim istražiteljima i to ne samo u rasvetljavanju ubistva Stjepana Đurekovića. U tom kontekstu zanimljivo bi bilo čuti po čijem se to nalogu Slavica Eklston nalazila sa Stjepanom Đurekovićem, samo mesec dana pre njegovog smaknuća, i kakva je u svemu tome bila uloga Perkovićevog šefa Zdravka Mustača.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.01.2014. 16:23
Ovdje ima velikuh štamparskih grešaka, prvo ona se djevojački preziva Slavica Radić a ne Rodić, rođena je u opštini Laktaši selo maglajani a ne gorani, gorani kao mjesto u Laktašima ne postoji niti šire u okolnim opštinama!!! A ona nije mentalno zaostala kako bivši momak govori ona je veoma sposobna i nije okrenula leđa familiji kad se obogatila!!!
Ponedeljak 27.01.2014. 15:52
Zanimljiv tekst ustvari optuznica jos samo fali presuda a to ce da daju "pametni" kroati,...mamu im jebem opet po Srbima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online