Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 31.01.2014.
00:06
Beta A

Incko i BiH brane dizanje spomenika stradalim Srbima!

Predstavnici Saveza logoraša Republike Srpske zatražili su hitan sastanak sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom zato što Komisija za državnu imovinu BiH nije odobrila da se na Zlatištu iznad Sarajeva podigne spomen-krst za Srbe ubijene u tom gradu tokom rata u BiH.

Valentin Incko sugerisao da se ne donese odluka o izuzeću parcele na Zlatištu, na kojoj bi bilo podignuto spomen obeležje za stradale Srbe
 

Predsedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša nije potpisao odluku o izuzeću parcele na Zlatištu, na Trebeviću iznad Sarajeva, gde je Savez logoraša RS planirao da podigne spomen-krst, jer je visoki predstavnik zatražio od Komisije da tu odluku preispita, sugerišući da ona ne bude doneta.


U dopisu, koji je Savez logoraša RS dostavio visokom predstavniku, navodi se da Incko treba da "digne ruke" od tog spomen-obeležja, jer se nije oglašavao ni kada su spomen obeležja podizali Bošnjaci u Bratuncu, Prijedoru, Višegradu i ostalim mestima u BiH.


Na taj način, kako je ocenjeno, visoki predstavnik u BiH će pokazati da nije pristrasan ni prema jednoj strani u BiH.


Iz Saveza logoraša RS su poručili da neće odustati od izgradnje spomen-krsta na Zlatištu, najavljujući da će spomenik biti podignut u septembru.


"Niko nema pravo da nam zabrani da na tom prostoru, koji ništa ne ugrožava, podignemo spomen-obeležje, pa čak ni visoki predstavnik", poručio je predsednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić.


Ranije je saopšteno da bi na spomen-krstu, koji bi trebalo da bude visok 26 metara, trebalo da budu uklesana imena više od 6.600 poginulih Srba u Sarajevu i okolnim mestima.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 01:01
Da se ne zaboravi ni onaj spomenik u Tuzli,gde stoji da je fasisticko Srbski agresor napravio zlocin.Cak je i Lepa Brena sa muzem,naravno jugoslovenom uspela da odnese buket cveca.
Petak 31.01.2014. 07:00
Da se primjetiti da su mnogi visoki prestavnici bili Austrijaci, pa je zbog toga I jasno što im je važno da se Srbi proglase za krivce kako I prvom svetskom ratu tako I u prošlom. Međutim argumenti nisu na njihovoj strani posebno ako se gleda na situaciju u Sarajevu. Pre rata Sarajevo je imalo 49% stanovnika Muslimana danas oni čine 100 %. Proterali su sve: Srbe, Hrvate, Jugoslovene a za to optužili Srbe. Za proterivanje 250 hiljada nebošnjaka niko nije osuđen. A Incko Austijanac čuva da se za taj Genocid ne čuje!
Petak 31.01.2014. 06:25
Onda cemo mi rusiti njihove pa da vidimo dokle cemo svi dogurati na celu sa ovim (inckom)majmunom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online