Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 15.03.2014.
15:03
Beta A

Ešdaun: Rusija želi samostalnu Srpsku

Zastupnik u britanskom Domu lordova Pedi Ešdaun rekao je na raspravi u tom domu, gde se govorilo i o Bosni i Hercegovini (BiH), da se Rusija direktno meša u domaće stvari BiH.

Ljute ga Rusi: Pedi Ešdaun
 

Ešdaun je ocenio da se Rusija meša "na način koji jedino može uticati na podsticanje secesionističkih tendencija bosanskih Srba", piše sarajevski Dnevni avaz.

Pročitajte još:

* "Putine, priznaj Kosovo i daćemo ti Krim"

* "SAD vide da je Krim izgubljen"

* Dodik: Ako postane nepodnošljivo, Srpska ima pravo na nezavisnost!

* Dodik: Ljudi, ne nasedajte na provokacije

"S obzirom na krhkost BiH, njenu istoriju, zar to nije pokušaj da se BiH uvuče u širu ukrajinsku krizu, što bi bio čin strašne neodgovornosti. Šta će vlada Velike Britanije uraditi da ohrabri EU da preduzme snažnije korake u vezi s ovim?", pitao je Ešdaun ministarku spoljnih poslova Sajidu Varsi, tokom rasprave u Domu
lordova.

Ešdaun je postavio pitanje šta će Velika Britanija, kao i Evropska unija, uraditi u vezi sa tim problemom. Varsi je odgovorila da deo britanskih diplomatskih napora ide u pravcu da se spreči eventualno dalje širenje ukrajinske krize.

"Postoje istinske zabrinutosti iz poređenja koja Rusija izvlači iz područja koja su sporna i situacije na Krimu. Smatram da Evropa mora nastaviti s naporima da se reše otvorena pitanja na Balkanu i ne sme da dopusti da se ta dva pitanja mešaju", rekla je je Varsi.

Kako piše sarajevski dnevnik, Ešdaun naredne sedmice dolazi u posetu BiH, u okviru sastanka delegacija Parlamentarne skupštine NATO-a i Parlamenta BiH.

Reč je o Rose-Roth programu u okviru kojeg se svake dve godine održavaju skupovi u državama koje nisu članice NATO, a na kojima se razgovara o bezbednosnim i drugim izazovima u svetu.

POVEZANE VESTI

Subota 15.03.2014. 15:10
Tražili ste, gledajte. Ako moze Kosmet moze i R. Srpska
Subota 15.03.2014. 15:40
A ćutite SMRADOVI jedni! Nije vam nikad smetalo kada se Austrougarska i Turska i svako drugi miješao. E pa ima da se miješa i Rusija, i Kina i svako onda, i po pitanju Kosova, i po pitanju Krima i po pitanju Bosne i Hercegovine. Uvijek vam je oči bola Rusija na Balkanu pa ste zato skuvali čorbu zvanu Berlinski kongres 1878., i sve krvave čorbe kasnije do 1999. I danas istu politiku vodite. Sve da sačuvate vaš vašljivi monopol. Išćerao bih vas za sva vremena s ovih prostora, o gamadi sa Zapada! Da više nikad ne možete da prikvirite ovdje ni diplomatski. ČELIČNI ZID SRBA treba ZA BRITANIJU I NJEN MI6.
Subota 15.03.2014. 15:28
`Беш човека који се зове Педи...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online