Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 12.07.2014.
12:07
Beta A

Dodik poručio BiH: Zakon o Srebrenici možete okačiti mačku o rep

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je političarima u Federaciji BiH da svoj zakon, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici, mogu da "okače mačku o rep", prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

Poručio kolegama iz BiH da zakon o negiranju genocida u Srebrenici ne važi u RS: Milorad Dodik
 

Reagujući na usvajanje dopuna Krivičnog zakona FBiH, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravosnažno presuđenih ratnih zločina u BiH, Dodik je naveo da se u Srebrenici "desio zločin, a da je to što u Federaciji BiH forsiraju da je reč o genocidu njihov problem".

Predsednik RS tvrdi da "čak i presuda Suda u Hagu ne ide u prilog" tvrdnjama da se u Srebrenici desio genocid.

"Osećam se veoma relaksirano, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Republika Srpska ne priznaje i neće nikad priznati da je to genocid i na taj način sam, kao njen zvaničnik, dužan da saopštavam njene stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid", naglasio je Dodik.

On tvrdi da političari u Federaciji BiH "upornim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici doprinose daljoj dezintegraciji zemlje".

"Nikad se nisam osećao srećno kad idem u Federaciju BiH. Ali, nije mi problem ni sutra da odem i ni u kom pogledu se ne osećam odgovornim prema zakonima koji donosi Federacija BiH. Na području Federacije BiH boravim samo onda kad moram", zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 12:23
Hristos je rekao da će biti tako; onome kome je oprošteno 10 000 talanata on će svog dužnika gnjaviti za 100 groša a na drugom mjestu ista priča a navodi se 10 000 talanata i pedeset groša; jedna važi za baliste a druga za ustaše! Kad ustaše i balisti nekome naturaju genocid onda je to vic milenijuma.
Subota 12.07.2014. 14:29
Muslimani su se uzivili u ulogu novih Jevreja,valjda im je neko iz Vasingtona rekao da ce dobro internacionalno proci.Ali:laz ima kratke noge,a batina 2 kraja.
Subota 12.07.2014. 14:00
. . . . bez puno obrazlozenja mogu samo pouzdano da cestitam SRBINU DODIKU za njegov stav u odnosu na sigurno tragicne dogadjaje u i oko SREBRENICE uz istovremeni prezir propagandisticke histerije takozvanih BOSNJAKA, bosanskih TURAKA - ukoliko to hoce da budu - kao i njihovih zapadnjackih antisrpskih rasista. SVI ONI ZAJEDNO POTISKUJU CINJENICU DA SU BOSANSKI TURCI (pa naravno i njihovi povremeni saveznici HRVATI) BILI SVOJEVREMENO JACI, unistili bi daleko vise SRPSKIH PROTIVNIKA NEGO STO SU USPELI U TRAGICNOM KONFLIKTU !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online