Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Nedelja 13.07.2014.
16:38
Beta A

"Navodna izjava Erdogana je laž"

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini, Cihad Erginaj demantovao je da je premijer Turske, Redžep Tajip Erdogan izjavio da će svako ko "dirne" Bošnjake protiv sebe imati 100 miliona Turaka.

Njegova navodna izjava uskomešala duhove u BIH: Redžep Tajip Erdogan
 

Pozivajući se na zvaničnu tursku Novinsku agenciju Anadolija, sarajevski mediji su objavili da je ambasador Turske u BiH rekao da je ta vest "proteklih dana bez pouzdanog izvora objavljena u medijima u regionu" i demantovao postojanje takve Erdoganove izjave.

"Turska je prijatelj BiH, i podržava je na svakom planu. Tako će i ostati. Mi želimo da BiH vidimo mirnu, stabilnu i u blagostanju. Sve naše aktivnosti su u tom pravcu", kazao je Erginaj.

Naglasivši da je Turska protiv bilo kakvih separatističkih retorika i retorike podele, ambašador je pozvao krugove i medije, koji su objavili tu, kako je neveo, nepostojeću izjavu, da budu ozbiljni i odgovorni.

"Turska ohrabruje Bošnjake na agresivnost"

Istakavši da "obavljivanje sličnih lažnih tvrdnji ne donosi ništa dobro BiH", ambasador Erginaj je kazao da Turska podržava BiH u celini i da je to potvrđeno i tokom majskih poplava, kada je pomoć Turske dopremana u sve ugrožene regije.

Ukazujući na izvanredne bilateralne odnose Turske i BiH, on je kazao da uvek ima prostora za njihovo dodatno unapređivanje, i dodao da će to i biti zadatak na kojem će i dalje raditi.

Vest o tome da je premijer Erdogan zapretio da će svako ko "dirne" Bošnjake protiv sebe imati 100 miliona Turaka, te da će uplovljavanje turskih brodova u Neum značiti podršku suverenitetu BiH, objavio je "Večernji list" u izdanju za BiH, a ubrzo su je preneli i drugi mediji.

Ta vest je izazvala niz reakcija srpskih političara u BiH, a predsednik RS Milorad Dodik je zatržio hitne konsultacije s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je već za ponedeljak zakazao sastanak s Dodikom u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.07.2014. 16:42
SLAVA NASIM PRECIMA VJECNA HVALA...........IZBACISE KUGU SA SRBSKOGA BALKANA..........DA NIJE BILO SRBA CELA EVROPA BI BILA SADA POKRIVENA NJIHOVIM SPICASTIM KUCICAMA...........
Nedelja 13.07.2014. 16:42
Jeste kao što je i ono "Kosovo je Turska" kad je izjavio na Kosovo. Taj napuvani svjetski "moćnik", neoimperijalista turski, izleti često, pa onda bude uvijek neki "pogrešan prevod", "laž novinara" i sl. Mamlaze turski, ala glavu gore dok je još na ramenima.
Nedelja 13.07.2014. 17:02
Ma lazu ! Gde bi to Erdogan Izjavio !?Turci su divan narod,To ce potvrditi praznoglavci sto gledaju turske serije.Necemo sad paziti na sitne nestasluke njegovih predaka kao sto su NABIJANJE NA KOLAC,po cemu su daleko poznati,(ne znam da li su patentirali izum),zatim OTIMANJE DECE IZ MAJCINOG NARUCJA (danak u krvi) i odgajanje istih kao ljutih neprijatelja svoga naroda(janjicari),zatim,nasilno poturcivanje spo sledicama koje nas prate ipratiti ce jos VEKOVIMA na nesrecu nas Srba,a i poturica ! Ovakve i slicne izjave (kojih ima,bez obzira da li je ova istina ili ne) produzava tu nesrecu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online