Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 05.08.2014.
13:46
Beta A

Josipovića izviždali na proslavi Oluje

Obeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, i ove godine obeležili su zvižduci najvišim državnim zvaničnicima.

Očekivao zvižduke: Ivo Josipović
 

Govori predsednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP) deo okupljenih na kninskom trgu ispratio je zvižducima i uzvicima negodovanja, dok je pominjanje imena prvog hrvatskog predsednika, pokojnog Franje Tuđmana iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), ispraćeno skandiranjem njegovogimena. I predsednički kandidat HDZ Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu je dočekana aplauzom.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je na svečanosti da je Hrvatska pobedila u ratu, ali da mora pobediti i u miru.

"To znači da moramo pobediti ekonomsku krizu, bedu, sve one nedemokratske tendencije koje prepoznajemo u hrvatskom društvu", poručio je predsednik, čiji je govor prekidan zvižducima dela prisutnih na kninskom trgu i dobacivanjem "Vukovar, Vukovar".

Josipović je na to odgovorio da su "Vukovar i Knin hrvatske svetinje".

U izjavi novinarima posle svečanosti, Josipović je izjavio da zvižduci za njega nisu neočekivani jer su najavljivani, ali da, kako je rekao, na ovaj dan to nije bitno.

Premijer Zoran Milanović je u svom govoru otvoreno kritikovao one koji, kako je rekao, zvižde već drugu godinu zaredom i pozvao ih da to čine na Markovom trgu u Zagrebu gde je sedište vlade.

"Pozivam one koji dve godine deru svoje grlo da dođu da zvižde na Markov trg jer se tamo zviždi, a ovde je mesto na kojem se poštuju, poštuju oni koji su pali za Hrvatsku", rekao je Milanović, čiji se govor u nekim trenucima nije mogao čuti zbog zvižduka.

On je zahvalio i Franji Tuđmanu jer je, kako je rekao, vladao kad je bilo najteže. Dodao je da je hrvatska vlada narodna, da su je izabrali građani Hrvatske i da će nastaviti da radi u interesu Hrvatske.

"U ratu otpor, u pobedi velikodušnost, u miru dobra vera. Živela Hrvatska", poručio je premijer na kraju govora.

U izjavi novinarima posle svečanosti, on je optužio opoziciju da stoji iza žvizuka.

"Bliže se izbori i dobro je da građani vide kakvim se sredstvima ko služi", rekao je Milanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.08.2014. 13:57
https://www.youtube.com/watch?v=uxLZBVZAnN0
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online