Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 14.08.2014.
08:45
D. N. Petrović - Vesti A

Sefer udara na Srbe i Dejton

Bosni i Hercegovini je potrebna jaka nacionalna politika, a ona podrazumeva temeljnu promenu sadašnjeg političkog kursa, reafirmisanje, na svakom koraku i na svaki način, državnosti BiH i upliv države BiH na svaku stopu njene teritorije.

Ovo je, uz napomenu da je Dejtonski sporazum "ubod u srce" Bosne i Hercegovine, Sandžak-haberu i drugim medijima u Novom Pazaru, izjavio penzionisani general poreklom iz Sandžaka Sefer Halilović, kandidat Patriotske lige za člana Predsedništva BiH koji u slučaju svoje pobede najavljuje i promenu odnosa sa Srbijom i Hrvatskom.
 

Bakir se krio u trezoru

- Dok su mnogi mladići, u patikama i čizmama, ginuli po padinama Sarajeva, Bakir Izetbegović nije izlazio iz salonskih cipela i Predsedništva BiH, kasnije je otišao da spava u trezoru Narodne banke, o takvim ličnostima nemam nikakav komentar - ističe Sefer Halilović.

 

- Srbija i Hrvatska bi nakon početnih poteza jačanja naše države vrlo brzo shvatile gde je granica BiH i to bi poštovale. Njihova bahatost prema našoj zemlji je ogledalo slabosti onih koji su do sada vodili BiH i zato nas naši protivnici, dojučerašnji neprijatelji, ne poštuju, jer su videli da dosadašnja politika vodi BiH iz poraza u poraz. Politički, ekonomski i pravno, mi gubimo i zato su se neprijatelji BiH osilili. E, zato ćemo, ako bog da da pobedim, promeniti ljude i politiku, a onda stati na Drinu, odnosno Savu i Unu - da vidimo šta je čije - poručuje Halilović i upućuje ozbiljne pretnje Republici Srpskoj.


- Drugi manji BH-entitet ima sva obeležja pravoslavnog entiteta nastalog genocidom i etničkim čišćenjem, mora shvatiti jednu stvar: nema više bivše bivše JNA, nema više Srbije i Crne Gore kao pomagača, nema više dobrovoljačkih odreda, nema više gratis tenkova i topova. Dakle, nema ništa od priče o otcepljenju ovog dela BiH. S druge strane, ko će to ratovati? Sa čim? Neka znaju svi, i oni u tom entitetu i oni u Srbiji, im oni u Crnoj Gori i svi oni koji ih izvana podržavaju: ko god dirne u celovitost Bosne i Hercegovine imaće protiv sebe četiri miliona Bošnjaka koji danas znaju ko su, šta im je vera i kojim jezikom govore. Imaće protiv sebe i pola miliona Srba i Hrvata koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom - preti Halilović i još poručuje:


- Neka svi znaju: nećemo dozvoliti sakaćenje države BiH. Mi više nemamo izbora. Dogurali su nas do Kozije ćuprije sa jedne, odnosno do Šantićevog bulevara sa druge strane, više nemamo kuda, državu ne damo.


Halilović najavljuje i da će, ako njegova opcija i program pobede, BH-mafiju strpati u zatvore ("neka spremaju ćebad") i da mafijašima neće dozvoliti da, kao do sada pljačkaju i rastaču državu za koju su mnogi dali svoje živote i za koju je, kako kaže i on krvario.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.08.2014. 09:14
Cuj on bi citavu BiH za muslimane, pa Srbi i Hrvati su vam dali da zivite a sada hoceta sve?? Nema od te ljubavi nista balijo ili mars u Tursku.
Četvrtak 14.08.2014. 16:32
Sefere imam nekoliko pitanja za tebe pa se nadam da ces me udostojiti tvojim odgovorima: 1. Jesi li ti komandovao eksplozijama na Markalama i Vase Miskina, 2. ako se Bakir krio po misjim rupama sto ga nisi poslao na bojiste, 3.ako su se i Alija i Filipovic, a i ti i ostali muslimanski politicari saglasili da Srbi i Muslimani ne trebaju da ratuju, i potpisali Kutiljerov sporazum, zasto ste ga odbili i krenuli u rat protiv Srba. ZASTO? A to sto sad opet pretis i prizivas rat, neka ti sluzi na cast. Ako bas toliko volis rat nek' ti bude svakog dana u tvojoj kuci. Ratovi nikome nisu doneli nista dobro. U mom selu kazu: 'mani se corava posla"
Četvrtak 14.08.2014. 23:23
Ama ljudi Bosna kao zemlja nije nikad postojala. Postojala je Bosna i Hercegovina, (postoji i danas ali ne kao unitarna drzava) a ne Bosna. Ne nasedajte na te njihove unitarne fore, to vise ne pije vodu. Ako sam ja recimo iz hrabrog i slobodarskog i nepokorenog Nevesinja, ja nisam iz Bosne. Ja sam iz Republike Srpske koja je sastavni deo Bosne iHercegovine, a ne Bosne, ili sto bi moji stari Nevesinjci rekli iz stare Srpske Hercegovine. To je istina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online