Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 27.06.2015.
09:00
Danas A

"Pojedinačni zločini nad Srbima neuporedivi s pokušajem iskorenjivanja Bošnjaka"

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, izjavio je da je spreman da ode na svako mesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini. On je, međutim, povodom zločina u Srebrenici ocenio da su pojedinačni zločini nad Srbima neuporedivi s pokušajem iskorenjivanja Bošnjaka.

Reuters/D.R.
Izetbegović: Spreman sam da posetim mesta stradanja Srba

- Početkom svog prvog mandata 2010. u jednom intervjuu izrazio sam žaljenje za sve zločine koje je Armija Republike Bosne i Hercegovine počinila prema Srbima. Izrazio sam saučešće i uputio izvinjenje. Nakon te izjave bio sam izložen snažnom medijskom pritisku u BiH. Takvo saučešće upućujem ponovo i spreman sam da odem na svako mesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini - rekao je Izetbegović.

On je u intervjuu za "Danas", odgovarajući na pitanje zbog čega niko do sada nije osuđen zbog stravičnih zločina nad Srbima u selima Podravanje, Brežani, Zalazje, Obadi, Andrići i Kravice, odgovorio da je pre par meseci pokrenuo inicijativu za obilazak mesta stradanja svih naroda u BiH i da će ona uskoro biti realizovana.

Izetbegović je, govoreći o dolasku Aleksandra Vučića 11. jula u Srebrenicu, rekao da je ta odluka na premijeru Srbije i ocenio da Vučić nije inicirao hapšenje Nasera Orića, već da ga je taj događaj iznenadio i "ugrozio njegovu dobru nameru da popravlja odnose".

Izetbegović je kazao i da ne razume zašto je za srpski parlament važno da ne prizna da se, kako smatra, u Srebrenici dogodio genocid i dodao da ne očekuje da Milorad Dodik zatraži u UN veto od Rusije po tom pitanju, jer je ta zemlja priznala genocid u Srebrenici.

POVEZANE VESTI

Subota 27.06.2015. 09:26
Ако су босанци из Босне, одакле су "бошњаци" ? Из "бошње" ?
Subota 27.06.2015. 10:27
Изетбеговићу зашто се твоје презиме завршава на ИЋ . Којим језиком причаш . Које твоју азбуку написао . Изетбеговићу размисли мало више зашто су САД изазвали рат у Југославији и у осталим државама света .Једног дана САД ће побити све муслимане на Земљиној кугли и побити и пола Хришћана .Изетбеговићу на Земљиној кугли све мање природне хране,воде,чистог ваздуха и зато су САД решили да побиију пола становништва Земљине кугле .Изетбеговићу ви муслимани сте почели рат у Босни .И твој тата Алија и Фрањо Туђман су потписали 18 марта 1994.год. у Вашингтону споразум о оснивању Муслиманско - Хрватске Федерације .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online