Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 20.08.2015.
11:22
Srna A

Hrvatskoj je potrebna katarza

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac ocenio je da hrvatske vlasti ne treba silom da sprovode odluke o dvojezičnim tablama, jer se to pokazalo kao loše rešenje.

A. Čukić
Moraće i međunarodna zajednica da utiče na suočavanje Hrvatske sa samom sobom: Savo Štrbac

- Oni su to i pre dve godine radili, postavljali su po Ustavnom zakonu table, ali se nisu dugo zadržale. Ne može se silom - rekao je Štrbac za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da se zabrana ćirilice u Vukovaru ne može povezati samo sa predizbornom kampanjom i istakao da se u Hrvatskoj već dvadeset godina vrši indoktrinacija mladih u mržnji prema svemu što je srpsko.

Ustaštvo opet procvetalo po prijemu u EU

- Nije ovo krenulo od pre mesec dana. Pre dve godine, Hrvatska je u julu primljena u EU i već na jesen je počelo 'čekićanje' tabli i vlada nije mogla sa tim da se izbori - podsetio je Štrbac.

On je ocenio da napad na ćirilične natpise nije uperen protiv pisma nego protiv Srba, i zaključio da se mogu očekivati razne "smicalice" kako bi lokalne vlasti u Vukovaru izvrdale ponovno uvođenje ćirilice.

Hrvatskoj je, smatra Štrbac, potrebna katarza, odnosno pročišćenje od tamne strane prošlosti, kako one bliske, iz devedesetih godina prošlog veka, tako i one iz prošlih ratova.

- Moraćemo svi zajedno, i Srbi u Hrvatskoj i van Hrvatske i međunarodne organizacije da delujemo na hrvatske vlasti da konačno krenu u katarzu, u pročišćenje, jer bez toga nema pomaka - zaključio je Štrbac.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.08.2015. 12:21
Хрватској је увек био потребан један Слободан Милошевић који јој је дао државу само што су Срби католици велики лицемери и бестидњаци то да признају и подигну му споменик наместо Туђману. Слободан Милошевић је српски херој, херој свих Срба католика и муслимана!
Četvrtak 20.08.2015. 13:51
Smisao stvaranja hrvatske drzave i nacije od strane vatikana i masonerije je unistenje Srba i pravoslavlja. Na nama je da iznadjemo izlaz iz ove nezavidne situacije kada je ocito da zapadne zemlje prema Srbima vode krstaski rat. Sve ide u prilog njihovim interesima osim Gospoda i Rusije. Krst casni i Sloboda zlatna nije nikakva uzrecica vec jednostavno jedini put za izlaz iz okupacije. Borba za ove vrednosti je ujedno i borba za istinu i opstanak.
Četvrtak 20.08.2015. 16:21
Hrvatskoj je potrebna (cast izuzetcima) hemijska kastracija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online