Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.10.2015.
20:57
Tanjug A

Sve masovniji protesti u PG: Grad traži izmeštanje, opozicija ne odustaje

Nakon desetodnevnih protesta crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta, Gradska uprava Podgorice naložila je organizatorima da do srede ujutro u 10 časova uklone binu i šatore sa glavne saobraćajnice na Bulevaru Svetog Petra Cetinskog i premeste je u park preko puta Skupštine.

Facebook/Sloboda Traži Ljude
Narod ne odustaje: Protesti traju već 11 dana

Iz Demokratskog fronta, međutim, poručuju da će proteste nastaviti jer su oni, kako tvrde, iz dana dan sve masovniji i pozvali su premijera Mila Đukanovića da podnese ostavku, javili su crnogorski mediji.

Upozorenje organizatorima

Ukoliko organizatori protesta ne uklone šatore Gradska uprava najavljuje da će, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima to učiniti komunalna policija, uz, ako bude potrebe, asistenciju policije.

- Apelujem na organizatore protesta da oslobode glavnu gradsku saobraćajnicu, a da svoja prava traže sa javnih površina preko puta zgrade Skupštine - saopštio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

Stijepović je kazao da su u proteklih deset dana primili ogroman broj žalbi stanovnika glavnog grada koji su nezadovoljni zbog velikih gužvi u saobraćaju što im, kako je rekao, onemogućava normalno funkcionisanje.

Komunalna inspekcija Glavnog grada naložila je Demokratskom frontu da ukloni šatore ispred parlamenta.

Taj rok, pojašnjava načelnik komunalne policije Goran Janković, ističe sutra ujutro u 10 časova. U slučaju da DF do tog ne ukloni binu i šatore sa glavne gradske saobraćajnice, to će uraditi komunalni policajci.

Iz Demokratskog fronta su poručili da će nastaviti da protestuju ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici, i pozvali su premijera Đukanovića da podnese ostavku.

Protestne šetnje

Inače, u ponedeljak su, i pored zabrane Ministarstva unutrašnjih poslova u 14 crnogorskih gradova, u kojima je Demokratska partija socijalista na vlasti, održane protestne šetnje. Bulatović tvrdi da su one bile uspešne.

- Uprkos nezakonitoj zabrani MUP-a u šetnjama je učestvovao veliki broj građana - rekao je on i najavio da će u četvrtak ponovo u tim gradovima biti održane šetnje.

- Demokratski front nastaviće i dalje da protestuje ispred zgrade Skupštine Crne Gore - najavio je poslanik DF-a Predrag Bulatović.

Protesti ispred zgrade Skupštine Crne Gore u organizaciji DF-a, koji zahtieva da se forimira prelazna vlada, te da se organizuju pošteni izbori, traju već 11 dana.

Narodni protesti

Bulatović je komentarisao izjavu Đukanovića koji je kazao da odgovorna vlast ne sme sebi da dozvoli da se ponaša u skladu sa ultimatumima koje joj postavlja politička grupacija sa podrškom šest odsto građana, te da su protesti anticrnogorski.

- Mi ćemo biti istrajni, protesti su iz dana u dan sve brojniji, a šanse DPS-a i vlade da budu tvrdoglavi sve manje. Đukanović se ponaša kao i svaki diktator i saopštava to što saopštava. Ja ga pozivam da podnese ostavku jer je to ključ za razrješenje ove krize, a onda može kao predsednik DPS-a, koja je parlamentarna stranka, da se uključi ili ne uključi u formiranje prelazne vlade - rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, ovo su široki narodni protesti, a ne protesti jedne partije.

- Drago mi je što je Đukanović izašao iz političke jazbine i deklarisao da je on autor svih prljavih kampanja koje se vode protiv opozicije i DF-a na režimskim televizijama i na drugim mjestima. Činjenica da se poziva na istraživanja koja je on naručio, sama po sebi govore da je nevešt, iako je dugo na vlasti - dodao je Bulatović.

Premijer Đukanović je poručio da opozicija nema čemu da se nada ni na narednim izborima. Komentarišući najavu organizatora protestada će biti istrajni u zahtevima, sve dok vlada ne podnese ostavku, Đukanović je rekao da će u tom slučaju "protesti potrajati".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online