Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 31.03.2016.
18:53
Vestionline A

Kolinda: Međunarodno pravo zakazalo, ali pravda neće!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović oštro je kritikovala oslobađajuću presudu koju je u četvrtak Haški tribunal izrekao lideru radikala Vojislavu Šešelju, ocenivši da je reč o sramotnom porazu međunarodnog krivičnog prava.

hr.wikipedia.org
Predsednica Hrvatske smatra Šešelja najvećim zločincem

Raspravno veće Haškog tribunala oslobodilo je u četvrtak vođu srpskih radikala po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

- Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima zaista je ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je zapravo sramotna - kazala je Grabar-Kitarović u Sofiji, gde boravi u službenoj poseti.

- Ako uzmete u obzir da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo zbog iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i zbog pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio zbog huškanja i podsticanja na eksterminaciju, uništavanje celih naroda i na genocid, to zaista ne može biti ništa drugo nego poraz međunarodnog krivičnog prava - kazala je ona.

- Danas molimo za sve njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova - dodala je ona.

- Međutim, isto tako je činjenica da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to nam niko neće uzeti - rekla je predsednica Hrvatske i istakla da je "Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela svoj prvi i najveći poraz".

- I to je nepovratno. Idemo razmišljati o tome - rekla je ona.

- Nadalje, moram kazati da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastavićemo da radimo sve što je u našoj moći kako bi pravda bila zadovoljena. Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće! - poručila je hrvatska predsednica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.03.2016. 19:03
Opet ova guska Kurolinda Grabikitać....neka neka,karaće tebe Šešelj kad tad...
Četvrtak 31.03.2016. 19:48
Поштовани докторе Војиславе Шешељу честитам на беспрекорној и величанственој победи над такозваном суду Хаг. Друго, Шешељу ви сте, без икаквог окривљења и кривице, били у Хашкој тамници 12 година. Тај исти чувени суд није осудио, према учињеним неделима, Готовину, Харадинаја, Олића, а Шешељ мучио се много година и много српских хероја, који су бранили свог народа, осуђени на многогодишња робија или оставили кости у Хагу. Ако и оле има правде доћиће, ако је нема од бога срећно им било. Војиславе честитам, не на успеху, већ на победи над Хашком трибуналу и желим вам добро здравље, још победа над Хагом и у политици. Само напред. Здравље вама и породици, остало долази само по себи.
Subota 02.04.2016. 17:45
..." Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде. ” ...... Јован Дучић
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online