Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 25.08.2016.
09:59
Vestionline A

"Hapsimo Šešelja čim kroči u Hrvatsku"

Hrvatski ministar branitelja Tomo Medved izjavio je da će predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti uhapšen ukoliko pokuša da uđe u Hrvatsku.

Tanjug
Za Hrvate samo ustaše nisu zločinci

Pre dva dana i odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je da će Šešelj, ako bude pokušao da dođe u Hrvatsku, biti uhapšen, jer je u toj zemlji "persona non grata i nije dobrodošao".

Na izjavu Šešelja da je dobio diplomatski pasoš i da mu je plan da sa novim dokumentom prvo poseti Zagreb i sastane se sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, Medved je u u sredu uveče rekao da mu taj diplomatski pasoš ništa ne znači.

- Predložio bih navedenom da se pozabavi svojim presudama. Ni u kom slučaju ne može ući, a ukoliko uđe, na graničnom prelazu biće uhapšen. Previše zločina je počinio na teritoriji Hrvatske i nedopustivo je da se pusti - kaže hrvatski ministar.

Srbija ne može da ima sva prava

Osvrćući se na optužnicu koja je protiv Branimira Glavaša podignuta u Srbiji, Medved kaže da je ona "pravno neprihvatljiva, jer je Hrvatska branila svoju teritoriju". - Srbija mora da stavi taj zakon van snage i da celu svoju normu prilagodi civilizacijskim - poručio je on.

Medved je istakao da su optužnice protiv hrvatskih vojnika po zakonu o regionalnoj jurisdikciji iz 2003. apsolutno pravno neprihvatljive, jer "Hrvatska nije vodila osvajački rat, već je branila svoju teritoriju". 

- Srbija daje sebi pravo koje ne može da ima. Branitelji će dobiti svu pravnu pomoć, ali Ministarstvo i vlada će preduzeti sve da se taj zakon ukine. U nekim optužnicama se govori o presudama iz 1992. gde je vojni sud bivše vojske osudio na smrtnu kaznu branitelje zbog oružane pobune protiv Jugoslavije. Tu je niz segmenata koji su za Hrvatsku neprihvatljivi. Srbija mora staviti van snage taj zakon, odnosno celu svoju normu prilagoditi civlizacijskim normama -  dodao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 27.08.2016. 23:22
Kako pocinio zlocine kad je PRAVNO oslobodjen za sve u Hagu..? Gospodo Kroasani vi kazete da Branimir Glavas sme u Srbiju, a kod vas se vodi postupak protiv njega a Seselja ce da hapsite iako je oslobodjen pred Haskim sudom… sto bi rekla moja baba Jel ste jeli bunike?
Subota 27.08.2016. 23:25
Šešelj može da putuje slobodno po celom svetu ! On je oslobođen svih optužbi u Hagu. A Hrvati što laprdaju to nikoga ne interesuje. On je trenutno jedan od najboljih političara za pregovore sa Hrvatskom,tako da bi Hrvati trebali biti malo fleksibilniji ako se Šeki jednog dana tamo pojavi.
Subota 27.08.2016. 23:28
Sto me zabavlja sve ovo. Dovoljno je da se gospodin Seselj samo malo nasali a u politickom vrhu hrvatske vec vanredno stanje.....ha ha ha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online