Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.01.2017.
12:51
Vestionline A

"BiH je dramatično podeljena, niko ne može da je sastavi"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BiH dramatično podeljena bez mogućnosti da bude sastavljena.

Tanjug
Milorad Dodik: BiH je iluzija

Dodik je napomenuo da BiH nema šansu, jer živi na pritisku i prisili, te da sve lepe reči o BiH u regionu i svetu nisu istinite.

On je istakao da je BiH iluzija, a da on kao političar i čovek nije spreman da bude deo toga, te da nije spreman da politički i fizički život upotrebi da bi se na kraju tog puta pokazalo da je to iluzija.

- Imam dovoljno u sebi spoznaje da znam da je to nemoguće da funkcioniše. Funkcionoše samo zato što postoji intervencionizam međunarodne zajednice. BiH pokušava da se održi na muslimanskom idealizmu koji promoviše jednu državu unitarističkog karaktera - rekao je Dodik za televiziju "Hepi".

Dodik je rekao i da je sadašnji američki ambasador u BiH Morin Kormak pokazala unitaristički, probošnjački i vidno antisrpski koncept.

O odnosima sa američkim diplomatama, Dodik je rekao da nikad nije bilo jednostavno i da su sastanci, hiljade koje je imao, uvek bili mučni.

Ima Srba koji su spremni da budu podanici strane politike

On je podsetio da su Amerikanci prekinuli kontakt sa njim kada je odbio da u kontinuitetu uradi nekoliko stvari, te naveo reformu policije, odbijanje reforme ustava čime bi se izgubio značaj državotvornosti Republike Srpske, a da je ključno bilo to što je odbio da sruši crkvu u Potočarima što je od njega tražio bivši američki ambasador u BiH.

- Kad sam odbio i rekao da neću da srušim, oni su sutradan izašli sa saopštenjem u kome su naveli da je Milorad Dodik nekooperativan i da se sa njim ne može doći do nekih zajedničkih projekata i poslova - rekao je Dodik i dodao da mu ne predstavlja smetnju što se sa njim ne susreću kada dolaze u Banjaluku.

Predsednik Republike Srpske rekao je da se uvek kod Srba nađe određeni broj onih koji su spremni da budu podanici politike koja dolazi sa strane, te ocenio da je najveća greška Srba kroz političku istoriju, i noviju istoriju, to što su strancima uvek davali veći značaj nego što oni imaju.

- Mi nismo imali svoje politike, mi smo se dodvoravali politikama koje su došle sa strane u BiH i koje su nama predlagane kao dobre za našu budućnost, obećavali su nam čudo, a onda smo mi gubili konkretna prava i nikada ih više nismo mogli da vratimo - ocenio je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online