Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.06.2010.
17:35 >> 18:29h
Srna A

Alagić: Pre bih bio četnik nego vehabija

Kemal Alagić iz Donje Ljubije kod Prijedora u izjavi Srni tvrdi da nije pripadnik radikalnog islamskog pokreta vehabija i da ne poznaje ljude sa kojim su ga povezale strane obaveštajne službe kao dio terorističke mreže u BiH. "Pre bih se učlanio u Ravnogorski četnički pokret nego u vehabije", rekao je Alagić Srni nakon što je objavljena informacija da je on deo grupe vehabija koja prati kretanje premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

Kemal Alagić

Istina je, što potvrđuje i sam Alagić, da ga od ranije prate i obrađuju domaće i strane obaveštajne službe, a 2006. godine su kanadski pripadnici multinacionalnih snaga u BiH izvršile pretres njegove kuće u potrazi za - stingerima!

Prema obavještajnim izvorima, Kemal Alagić iz Ljubije dovodi se u vezu sa obaranjem američke bespilotne letelice 1996. godine u Siriji.

Alagić trdi da nikada nije bio u Siriji. Član je Glavnog odbora SDA, a tokom rata je bio pripadnik Patriotske lige i Armije BiH.

Fotografija koja je objavljena uz informaciju o mogućoj terorističkoj pretnji jeste fotografija Alagića iz lične karte, a o mogućoj zamjeni ili krađi identiteta on nikada nije pokušao da se obavesti u bezbednosnim agencijama, iako je već imao brojne neprijatnosti.

"Divljak" Alagić uz Al Kaidu?

 

Kemal Alagić, čiji je nadimak Divljak, član je vehabijskog pokreta, a bavi se ilegalnom kupovinom oružja koje prodaje u Federaciji BiH, saznaje Srna od obaveštajnih agencija iz regiona.

 

Prema saznanjima Srne, Alagić je pre desetak dana u Prijedoru od jednog lica tražio da kupi ručni bacač, a policija je u proteklom periodu primetila da on kod sebe ima veću količinu novca, iako nije zaposlen.

 

Isti izvori navode da je pre proteklog rata u BiH Alagić služio zatvorsku kaznu u Sloveniji zbog ubistva.

 

U dokumentima koje poseduje Srna navodi se da se Alagić svakodnevno kreće na relaciji Ljubija (njegovo rodno mesto) - Prijedor - Sanski Most. Policijske službe su došle do informacije da je on nastanjen na tri lokacije u Sanskom Mostu, u naselju Bare, u Donjoj Ljubiji i Prijedoru.

 

Obaveštajne agencije u regionu raspolažu saznanjima da se Alagić nakon terorističkih napada na SAD 2001. godine otvoreno stavljao na stranu terorističke organizacije Al Kaida i smatrao njihove akte opravdanim.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online