Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.02.2017.
18:43
Vestionline A

Hrvati poručuju: Nama protiv Srbije ne treba protivvazdušna odbrana

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović nije se usprotivio ideji vraćanja služenja vojnog roka u toj zemlji, ali smatra da bi on trebalo da traje ne manje od pola godine, a odgovarajući na pitanje o naoružavanju Srbije kazao je da "Hrvatskoj ne treba protivvazdušna odbrana od Srbije".

youtube.com/Al Jazeera Balkans
Zoran Milanović smatra da Srbija nije pretnja i da Hrvatskoj ne treba odbrana od Srbije

U prvom intervjuu od izbornog poraza njegove Socijaldemokratske partije (SDP) i povlačenja sa čela te stranke, koji je dao za N1, Milanović je rekao da bi hrvatske vlasti trebalo da raspišu referendum o vraćanju služenja vojnog roka, naglasivši da prvo treba "definisati koja je to pretnja da moramo da šaljemo mlade ljude u vojsku".

Na pitanje novinara "da li je to naoružavanje Srbije, 'kuvanje' u BiH", Milanović je prvo kazao za srpski narod u Hrvatskoj i BiH da je "to jedna priča".

- To su naši ljudi. Tu sam dosta i emocionalno vezan za neke događaje i ljude. Ta podela u veri, mislim... Što se tiče Srba u Hrvatskoj to je jedna priča - rekao je Milanović.

On je potom nastavio o vojsci Srbije koja, kako kaže, nabavlja rashodovane letelice.

- Što bi rekli tamo: "Oni leba nemaju da jedu u tom smislu". Šta se praviš važan mislim, kakvi MIG-ovi? To će se srušiti pre nego što poleti. I mi zbog toga moramo da kupimo eskadrilu aviona? - upitao je bivši predsednik hrvatske vlade.

Na novinarsko pitanje da li bi on kupio avione da je ostao na vlasti, Milanović je odgovorio da Hrvatska "nema novca za to".

- Ali, imamo za kvalitetnu protivvazdušnu odbranu, što je jeftinije i oružje je onoga koji se brani, a ne napada. S tim da to nama protiv Srbije ne treba - ocenio je Milanović.

On je naveo primer primer Mađarske koja ima nekoliko polueskadrila Gripena, dodajući da su dva pala, uz opasku "desi se".

- Ali ti avioni samo deluju vazduh-vazduh, a ne vazduh-zemlja. Oni služe samo za odbranu vazdušnog prostora. To je bačen novac i sad gledaju kako bi sa nekim da dele troškove - kazao je nekadašnji premijer Hrvatske.

On tvrdi da je Hrvatskoj potrebna mornarica.

- Identitet naš je more. Mi smo jedina slovenska nacija po govoru koja je morska. To more je bilo toliko dugo predmet zavisti. To se u Hrvatskoj smatra nečim što je "wow". Kao kad imaš prelepu decu, prelepu ćerku. Na to si ljubomoran - naveo je on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.02.2017. 21:00
Rece "ekspert", a jos i "hrvat",Zoran Milanovic i ostade ziv!
Nedelja 12.02.2017. 21:53
Ко је ушо на ВЕСТИонлине није изашо не јеебан .
Ponedeljak 13.02.2017. 02:00
Зоран Милановић па још хрват, ја сам онда Марсовац. Ђубре погано преци ти се преврћу у гробу, ништа горе од ових натурализованих. Ако су Турлину крваве шаке потурици морају бити и лактови, исто важи и за ове пребеге у католичку веру ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online