Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.07.2017.
08:38
Tanjug A

"Živela Srbija, da je večna Crna Gora!"

Ambasada Crne Gore u Srbiji priredila je sinoć prijem povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, a ambasador te zemlje Branislav Mićunović poručio je da su odnosi dve zemlje danas bez otvorenih pitanja, najbolji u savremenoj istoriji naših naroda.

Tanjug
Nema nerešenih pitanja: Branislav Mićunović

Ti odnosi, dodao je, rezultat su obostrahin napora da odbacimo predrasude i zamenimo ih uvažavanjem i zajedničkom iskrenom željom za prosperitet naših zemalja. Kako je rekao, danas bi se jasno dalo uočiti, više nego ikada pre, bilo kakav i bilo čiji gest koji bi bio uperen protiv ovakvih naših odnosa koje sa ponosom ostavljamo novim generacijama.

- I zato prijateljskoj Srbiji i svim njenim građanima upućujem najbolje želje za svaki prosperitet, a predsedniku države Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije želim uspeh, a na putu ka uspehu Srbija će u Crnoj Gori imati pouzdanog prijatelja za sve teme koje su nam zajedničke - poručio je Mićunović.

On je istakao da se danas obeležava jedan od najvećih događaja u crnogorskoj istoriji, 13. jul 1941. godine, kada je jedan od najmanjih evropskih naroda podigao ustanak u okupiranoj Evropi. Mićunović je naveo da je upravo na tradiciji antifašizma savremena Crna Gora utemeljila skladno, građansko društvo, različitih identiteta i kultura.

- Sa velikim zadovoljstvom ističem da veliki slobodarski praznik Crne Gore slavimo u slobodarskom Beogradu, u prijateljskoj Srbiji, koja je kroz istoriju nebrojenim žrtvama, kao i Crna Gora, krčila put do svoje državnosti i slobode. Borba za slobodu je i na Grahovcu, na Vučjem dolu, i na Ceru i na Kajmakčalanu - istakao je Mićunović.

On je dodao da je ovo veče posvećeno i crnogorksoj dijaspori u Srbiji, pa samim tim i u Vojvodini, u kojoj zajendo živi 28 nacionalnosti, među kojima i Crnogorci sa svojim jezikom i kulturom.

- Živela Srbija, da je večna Crna Gora - poručio je Mićunović na prijemu na kojem je svirao upravo tamburaški orkestar Radiotelevizije Vojvodine, a služila su se i crnogorska i vojvođanska vina.

Prijemu u beogradskom hotelu "Hajat" prisustvovali su potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković, ministri Aleksandar Antić i Zoran Đorđević, predstavnici diplomatskog kora, kao i kulturnog i javnog života.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online