Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.04.2018.
21:50
Vestionline, Tanjug A

Ko sve neće doći u Mostar?

Hrvatski član Predsedništva BiH, Dragan Čović, prirediće sutra u Mostaru privatnu večeru za zvanice, koje će u utorak prisustvovati otvaranju 21. Međunarodnog sajma privrede, kojoj, međutim, neće prisustvovati njegove kolege, predsedavajući Bakir Izetbegović i srpski član, Mladen Ivanić.

pixabay.com
Zna se da u Mostar stiže Vučić, ali najverovatnije neće doći Ivanić i Izetbegović

Čović za N1 kaže da su pozvani mnogi, a ko će doći, ne zna.

- Sutra je ugodna privatna večera, u utorak je otvaranje Sajma, pozvan je Izetbegović i mnogi drugi. Ko će se odazvati, ne znamo - izjavio je Čović upitan o najavljenom nedoslaku Izetbegovića i Ivanića.

Za Ivanića kaže da zna da nije u BiH.

Prema njegovim rečima, sutrašnje teme razgovora biće bilateralne.

- Prvo sa Aleksandrom Vučićem, pa gospodin Bojko Borisov, pa Filip Vujanović. Nakon toga imamo susret sa Andrejom Plenkovićem, a onda ćemo ići u Privredu komoru Hrvatske - naveo je Čović.

Drago mu je, kazao je on, da ima onih koji traže "dlaku u jajetu i prave neki kritički osvrt".

- Trebalo bi da budu ponosni što imamo Mostarski sajam, što postoji, što su puni hoteli. Večera postaje tradicionalna. Ivanić nije u BiH, odlučio sam da ne pravimo raskorak. Domaćin sam večere i pozvao sam one koje sam pozvao. Pozvan je Zvizdić, Dodik, Čavara, predsednik Crne Gore koji redovito dolazi, Vučić i predsednik Vlade Hrvatske - naveo je Čović i dodao:

- Uradili smo nešto veliko, i ako neko ima primedbu - ostavićemo da uživa u primedbama.

Prethodno su mediji objavili kako član Predsedništva BiH Mladen Ivanić zbog ranije preuzetih obaveza, neće ići na otvaranje 21. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

- Imao sam poziv, ali neću ići zbog drugih obaveza. Idem u Istanbul na jedan forum, a istovremeno u posetu carigradskom patrijarhu. To je jedini razlog - rekao je Ivanić u izjavi Tanjugu.

Kako je precizirao, on će u poseti carigradskom patrijarhu biti već u utorak.

Ivanić je naveo da je o tome obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će prisustvovati otvaranju sajma u Mostaru, kao i hrvatskog člana Predsedništva BiH Dragana Čovića.

Sudeći po saopštenju objavljenom nakon današnjeg razgovora predsednika Vučića i bošnjačkog člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, u Mostaru neće biti ni Izetbegovića.

U saopštenju se navodi da je Vučić pozvao Izetbegovića u Beograd, kako bi što skorije nastavili taj razgovor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online