Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.09.2018.
22:37
Vestionline, Tanjug A

Plenković: Adekvatno sankcionisati napadača na Pupovca

Hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković osudio je danas napad na poslanike SDS S-a Milorada Pupovaca i Borsa Miloševića i poručio da očekuje da se počinitelj pronađe i "adekvtno sankcioniše".

M. Karović
Milorad Pupovac napadnut je na zagrebačkoj pijaci Dolac (Foto: Arhiva)

Prema njegovim rečima, treba učiniti apsolutno sve da se spreče bilo kakve tenzije u društvu, kao i govor mržnje i stigmatizacija.

- S Pupovcem sam se čuo čim sam saznao za tu vest. On mi je objasnio okolnosti kako se to dogodilo. Očekujem od policije da istraži taj nemili događaj, da se počinitelj pronađe i adekvatno sankcioniše - rekao je Plenković.

Na pitanje novinara da li ga je napad iznenadio i konstataciju da su poslednjih dana "Pupovca demonizovala" delom i udruženja veterana, Plenković je istakao da je na današnjem Izbornom saboru HDZ-ove Zajednice branitelja Gojko Šušak jasno poručio da treba da učinio apsolutno sve da se speče bilo kakve tenzije u društvu, da se speči govor mržnje i stigmatizacija.


- Tome se snažno protivim kao predsednik Vlade i predsednik HDZ-a. Oni koji to rade moraju dobro razmisliti o odgovornosti što to podrazumeva. Gradimo Hrvatsku 2018. godine kao društvo koje je uključivo, tolerantno, u kojem većina treba štititi manjine. To je bit i to je ključ, uključujući i predstavnike srpske manjine u Hrvatskoj - rekao je Plenković.

Istakao je da je politika HDZ-a sasvim jasna da visok nivo zaštite prava nacionalnih manjina mora da bude snažno ukorenjen u političkoj kulturi i delovanju Hrvatske, prenela je Hina. 

Napad na Pupovca i Miloševića osudio je i hrvatski ministar veterana Tomo Medved navodeći da "hrvatski veterani najbolje znaju što je stradanje i patnja".

- Mi hrvatski veterani koji najbolje znamo šta je stradanje i patnja, i osuđujemo svaki oblik nasilja, apsolutno i uvek. Stoga osuđujemo i ovaj napad - rekao je Medved novinarima nakon Izbornog sabora HDZ-ove Zajednice branitelja "Gojko Šušak" upitan za napad na poslanike SDS S-a. 

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom parlamentu, Milorad Pupovac napadnut je na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je, u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, gađan, kako je saopšteno iz SNV, ostacima hrane. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online