Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 29.01.2011.
12:19

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Podstanari joj oteli kuću

Posle smrti roditelja, Gordana je kuću izdala pod zakup porodici Radulović, koja ne plaća kiriju ni račune niti hoće da se iseli, a sud nikako da donese jedinu moguću presudu.

Gordana Miletić ne gubi nadu

Gordana Miletić, Beograđanka koja živi i radi u Sidneju, skoro je ostala bez kuće u Beogradu koju je nasledila od majke jer bračni par koji je od nje iznajmio stan odbija da se iseli. Ona kaže da već skoro tri godine uopšte ne može da uđe u svoju kuću.


"Meni nije jasno kakvo je ovo pravosuđe? Ne mogu da poverujem da mi se ovo stvarno događa. Kao vlasnik kuće nemam nikakva prava. Milivoje i Nataša Radulović iznajmili stan od mene na godinu dana, a u kući žive skoro tri godine i nemaju nameru da se isele. Moram da im plaćam račune. Promenili su brave tako da ne mogu da uđem, a ni da nađem kupca da je prodam", počinje priču o svojim nevoljama gospođa Miletić.


Ona objašnjava da je kuću od preko dvesta kvadratnih metara izdala 2007. godine preko agencije za nekretnine "Kapital", i da je sve uradila u prisustvu advokata, ali joj to nije pomoglo da izbegne problem.

Kuća u Višnjičkoj banji koju je zaposela porodica Radulović

"Kada sam nasledila kuću od roditelja, advokat mi je savetovao da je izdam stanarima. Rekao mi je da je to pametnije jer isključuje mogućnost da mi se neko bespravno useli, pošto ne živim u Srbiji. Poslušala sam ga i sve uradila preko agencije koja izdaje nekretnine, kojoj sam uslugu dobro platila. Uradila sam sve što su tražili, sklopila ugovor. Ali, eto vidite šta se dogodilo", ogorčena je Gordana Miletić.


Prve godine podstanari su uredno plaćali zakupninu i račune, ali su nakon toga to odbili. Nisu plaćali ni račune, pa su se iz meseca u mesec dugovi gomilali. Kada je pokušala da uđe u svoju kuću naišla je na zaključana vrata, a ključ nije imala jer su Radulovići promenili bravu.

"Zbog velikih dugovanja, bila sam primorana da od komunalnih preduzeća tražim da isključe kuću s mreže. Došla sam pred kuću sa ekipama Vodovoda i Beogradskih elektrana, ali smo sprečeni da uđemo. Pretili su nam psima. Podstanari gospođe Miletić zapretili su joj i tužbom. Pisala je ministrima, obraćala se policiji, na kraju i sudu, ali sudsko rešenje nije doneseno u njenu korist. U međuvremenu je morala da plati njihove račune za komunalije koji iznose oko 800 evra.

"Došla sam u junu i angažovala advokata, ali do septembra prošle godine ništa se nije desilo. Nastavila sam da plaćam račune. Dala sam otkaz na poslu u Sidneju kako bih ovde spasla kuću. Bila sam prinuđena i da iznajmim stan u Beogradu jer nemam gde da spavam", kaže Gordana, koja ne može da veruje da u njenom Beogradu ovo može da joj se događa.

Čeka odluku suda


Gordana Miletić je u maju prošle godine Raduloviće tužila sudu i tražila njihovo hitno iseljenje iz svoje kuće. U međuvremenu je kao privremenu meru tražila iseljenje podstanara iz porodične kuće, ali je to sud po drugi put odbio. Ogorčena, čeka na konačnu odluku o iseljenju porodice Radulović, koja se drznula da posegne za tuđom imovinom. Ali sud nikako da donese presudu.

Pisala Tadiću i Dačiću


Gordana Miletić kaže da je skeptična u pogledu konačnog ishoda i brzog rešavanja spora. Ona ne može da shvati postupke našeg pravosuđa jer je privatna imovina svuda neprikosnovena. "Već dvadeset godina živim na Zapadu i ovakve stvari su mi prosto neshvatljive. Nije mi jasno zašto moram da dokazujem vlasništvo i da na sudu tražim ono što je moje. Pisala sam predsedniku Srbije Borisu Tadiću, ministrima pravde i policije Snežani Malović i Ivici Dačiću, generalnom direktoru Elektrodistribucije, ali niko nije odgovorio. Doduše, zvali su me iz Dačićevog kabineta i uputili na kapetana Đorđevića iz policije na Paliluli. On mi je kazao da uvek mogu da mu se javim i dao mi broj. Kazao mi je potrebno sudsko rešenje o iseljenju, ali i da je moj stanar Milivoje Radulović poznat policiji i da je pucao i ubio čoveka u kafiću, ali je na slobodi".


"Kakva je ovo država? Zašto sam dala pare agenciji ako ona nema ovlašćenja da mi proveri ko će mi biti u kući", ovo su samo neka od pitanja koja Gordana glasno izgovara i dodaje: "Samo želim da se oni isele iz moje kuće, da je prodam i vratim se u Sidnej, i da završim sa ovom agonijom".

Subota 29.01.2011. 12:32
Tu je bejzbol palica ZAKON ! Iselio bi ih ja za 10 minuta !
Subota 29.01.2011. 12:43
j**emte drzavo !
Subota 29.01.2011. 13:01
Crnogorac za godinu dana proverio da je žena bespomoćna i rešio stvar na čojstvo i junaštvo. Kome bre ona piše i plaća, za 800 evra je mogla to da reši i još da joj ostane da ponese narandže podstanaru u bolnicu. Šifra - munze konza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online