Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.02.2011.
10:37
Večernje novosti A

"Škorpion" iz Francuske komšijama izgedao kao dobrica

Bivšeg pripadnika "Škorpiona" Srbina Milorada Momića, koji je poslednjeg dana januara uhapšen u Francuskoj, poznanici Francuzi opisuju kao prijatnog čoveka. U kafiću, gde je svraćao, kažu da je bio dobrodušan i da je izgledao kao da ni mrava ne bi zgazio.

Milorad Momić ili Gi Monije

Prijatelji, poznanici i komšije Gija Monijea su zaprepašćeni. Nisu ni slutili da se pod ovim imenom, u mirnoj varošici Verpilijersa u kojoj živi 6.000 ljudi, na dvadesetak kilometara od Liona, skriva Milorad Momić (47), protiv kojeg je raspisana međunarodna poternica za zločin protiv čovečnosti u Srebrenici.

Gija ili Milorada, oni koji ga poznaju, uglavnom opisuju kao mirnog, prijatnog i ljubaznog čoveka. Takva svedočenja prenose ovih dana francuski mediji. Gazda kafea u koji je Milorad Momić često svraćao, pred kamerama francuske televizije opisao ga je kao visokog momka, jakih ruku, dobrodušnog, koji po onome kakav je utisak ostavljao ne bi mogao ni mrava da zgazi.

"Kad sam čuo šta se dogodilo, ostao sam bez teksta", izjavio je kafedžija.

Milorad Momić je u Verpilijeru živeo poslednjih desetak godina, ali, prema nekim verzijama, ne sa "lažnim dokumentima". Ovo ime je, kako se prenosi, dobio 2005. godine, pošto je, posle venčanja sa jednom Francuskinjom, promenio državljanstvo i prezime.

Bivši pripadnik "Škorpiona" radio je u Francuskoj kao građevinac. U firmi u kojoj je, kao specijalista za fasade, bio zaposlen poslednjih šest meseci, takođe ne mogu da veruju šta se dogodilo. Gazda preduzeća iz mesta Vo an Velen, takođe u predgrađu Liona, opisuje ga kao dobrog i vrednog radnika. Poslodavci su novinarima pokazali i fotokopiju njegove lične karte, na ime Gi Monije, rođenog 5. januara 1964. godine u mestu Berak.

Milorad Momić je uhapšen ispred svog solitera, kada je krenuo na posao. Akciju je izvršilo desetak žandarma, a Momić se nije opirao.

Istraga i priprema za hapšenje trajali su punih devet meseci. U francuskim medijima pojavljuju se kontroverzne informacije o tome kako ga je potraga pronašla. Prema jednoj verziji, klupko je počelo da se odmotava kada ga je, tokom jedne saobraćajne kontrole u aprilu prošle godine, prijavio jedan ilegalni srpski imigrant.

Prema drugoj verziji, prijavila ga je jedna osoba, koja je u policiju došla da se žali na njega zbog profesionalnog spora. Postoji i treća verzija, da su ga najpre tražili zbog tuče u diskoteci, da bi onda shvatili o kome se radi!

Francuzi sada čekaju na zahtev Srbije na izručenje, za šta postoji rok od 40 dana od trenutka hapšenja. U Francuskoj prenose da bi do ovog izručenja moglo da dođe veoma brzo, u sledećih nekoliko dana.

Malović: Tražićemo izručenje


Ministarka pravde Snežana Malović najavila je da će Srbija od Francuske tražiti izručenje Milorada Momića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine.
Malovićeva je rekla da će zahtev za ekstradiciju biti upućen u zakonskom roku, pošto je francuski Interpol potvrdio da je Momić uhapšen u toj zemlji po međunarodnoj poternici koju su za njim raspisale srpske vlasti.

POVEZANE VESTI

Petak 04.02.2011. 11:06
Cuj srbija raspisala potjernicu za zlocin u bosni.Srbija dode nesto ko svjeski policajac.Ona raspisuje potjernice za zlocine u hrvatskoj ,bosni ,za crnogorskim trgovcima droge.Pa to druge drzave nesposobne da sude za zlocine i sverc na njenoj teritoriji.Ako neko treba da raspise potjernicu za zlocin u srebrenici to je Bosna.Srbija da bi se dodvorila EU izigrava nekog postenjacinu a drzava joj puna i lopova i zlocinaca.I posle kazemo kako samo srbima sude za zlocin.Pa dok drugi stite svoje vojnke u srbiji se utrkuju koja vlada ce vise optuziti i uhapsiti srpskih oficira i vojnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online