Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 10.03.2011.
19:15
Vestionline A

Pretučen Rom ispred trgovačke škole

Trojica nepoznatih mladića napali su danas na uglu Cetinjske i Šafarikove ulice učenika Trgovačke škole u Beogradu, rečeno je za beogradske agencije u Birou MUP-a za odnose sa javnošću.

Policija još uvek traga za vandalima
 

Mladići starosti između 20 i 24 godine napali su danas oko 13:50 romskog dečaka po imenu Alija Omerović učenika trećeg razreda trgovačke škole. Nakon incidenta direktor Trgovačke škole ga je odveo u Urgentni centar, rekli su u MUP-u.


Tim povodom oglasio se Nacionalni savet romske nacionalne manjine koji je osudio "vandalsko ponašanje trojice NN mladića koji su ispred Trgovačke škole vređali na rasnoj osnovi i pretukli učenika te škole".


Nacionalni savet Roma je pozvao sve građane da osude taj vandalski čin, a nadležne službe MUP-a da pronađu i kazne vandale.

Božidar Đelić oštro osudio napad

 

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Božidar Đelić najoštrije je osudio današnji napad na
mladića romske nacionalnosti u centru Beograda.

 

 

"Najoštrije osuđujem nasilje nad Alijom Omerovićem, mladićem romske nacionalnosti. Srbija je država svih građana koji u njoj žive i najsnažnije ćemo se suprotstaviti svima onima koji nasiljem i diskriminatorskim ponašanjem ruše vladavinu prava i krše ljudska
i manjinska prava i slobode u Srbiji", naveo je Đelić u saopštenju koje prenosi njegov kabinet.

 

On je istakao da će Srbija iskoristi sve raspoložive mehanizme da zaštiti svoje građane i kazni one koji dovedu u pitanje načela građanske demokratije Srbiji i podstiču neravnopravnost, mržnju i netrpeljivost po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.03.2011. 19:28
Kakav bre vandalski čin?Čisto tuča zbog ribologije,ništa drugo.Inače,veoma lepa škola,ostala mi je u divnom sećanju,naravno,i u mojoj generaciji je bilo problema zbog ribologije,tuča kolko nećeš,ali niko nije pisao o tome,a tek diroktoru niko nije prijavljivao.Bilo je to tada sramota velika prijaviti da si olešen.
Petak 11.03.2011. 00:04
imaju li srbi iz srbije svoj nacionalni savet ?
Četvrtak 10.03.2011. 22:10
ma i treba ih lomiti bre sve je to bagra ja bi ih iselio u njihovu indiju odakle im poticu koreni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online