Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.04.2011.
14:08
B. Đokić - Vesti A

Policija Vučurevića uhapsila - slučajno

Božidara Vučurevića, ratnog gradonačelnika Trebinja, policija Srbije uhapsila je pre nedelju dana na graničnom prelazu Karakaj - slučajno.

Naime, Vučurević je prelazio granicu između Bosne i Hercegovine sa Srbijom u Zvorniku, kao i mnogo puta pre toga, ali je ovaj put detaljno proveren i ispostavilo se da je na Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina na području Dubrovnika početkom rata u bivšoj SFRJ.
 

Božidar Vučurević je trenutno u ekstradicionom pritvoru
 

- Iz Odeljenja za ratne zločine stigla je informacija da će osoba koja je u Srbiji osumnjičena za ratne zločine najverovatnije preći granicu Srbije i Bosne i Hercegovine početkom aprila u predelu Zvornika ili Loznice. O tome je obaveštena granična policija koja je povećala broj policajaca koji kontrolišu taj deo granice. Radilo se o osobi starijih godina i dat je njegov generalni opis. Zbog toga su osobe koje odgovaraju opisu detaljnije proveravane da ne bi, kao što je običaj - bez problema ili stroge kontrole, prelazili granicu uz ličnu kartu. Na Vučurevićevu nesreću on je u tom razdoblju prešao granicu Republike Srpske i Srbije, a policajci kojima se učinilo da odgovara opisu, izvršili su proveru i ispostavilo se da je na Interpolovoj poternici. On je potom priveden u policijsku stanicu u Malom Zvorniku, posle čega je prebačen u Viši sud u Šapcu. Tako je, tražeći drugu osobu, policija privela Vučurevića - nezvanično saznaju "Vesti".
 

Ratni gradonačelnik Trebinja trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru i trenutno se odlučuje o zahtevu Hrvatske za njegovim izručenjem, što može potrajati i nekoliko meseci, jer se čeka odgovarajuća dokumentacija iz Hrvatske.
 

Tri godine čeka državljanstvo


Postoji velika mogućnost da Vučurević bude isporučen Hrvatskoj. Naime on nije državljanin Srbije, pa u Srbiji ne postoje formalne prepreke da bude isporučen drugoj zemlji. On je još 2008. godine u konzulatu Srbije u Banjaluci predao zahtev za državljanstvo Srbije, ali do trenutka njegovog privođenja nije dobio rešenje o upisu u knjigu državljana.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 12.04.2011. 14:13
........vrlo vazna informacija..... u italiji.....u programu koji ide nedeljom o KULTURI!!!!...---hapshenje "ratnog zlochinca" Srbina Vuchurevica koji je "napao dubrovnik i izvrsio agresiju kada je Srbija napala Hrvatsku!!!!....dokaz kako je pravda spora, ali dostizna"---NEVEROVATNO KAKVA FASHISTICHKA PROPAGANDA U VREME KADA I DECA GLEDAJU TV!!!!....SVE VLADE EU SU ANTISRPSKE!!!!....I TO NASTAVLJAJU DA BUDU ZAJEDNO SA VATIKANOM....OVO JE UPOZORENJE....SRBI BUDITE SE!!!!!..... .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online