Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.04.2011.
15:52
Z. Marjanović - Vesti A

Posle pijanke zadavio komšiju

Dragiša Nikolić (74) iz podravnogorskog sela Koštunići konopcem je zadavio Miloša Jakovljevića (45) iz istog sela sa kojim je celog dana pio alkohol!

Branko Milovanović, dežurni istražni sudija Višeg suda u Čačku, izjavio je da se ubistvo, kakvo se ne pamti u ovom kraju, dogodilo u četvrtak oko 21 sat u kući Dragiše Nikolića u Koštunićima u kojoj u tom trenutku nije bilo nikog osim ubice i žrtve.

Ubica je, prema dosad poznatim podacima, zadavio komšiju Miloša Jakovljevića konopcem dok je sedeo za stolom za kojim su celog dana pili alkohol.
 

Kuća (desno) u kojoj se dogodio zločin
 


Najverovatniji uzrok ubistva, prema izjavi sudije Milovanovića, je prevelika količina alkohola koji je, moguće je prema prvim informacijama, izazvao i haluciniranje Dragiše Nikolića. Nezvanično se, takođe, saznaje da su se Nikolić i Jakovljević sporečkali oko kape, te da je Dragiša u istrazi kazao da je ubio komšiju zato što "niko ne može da ga vređa u njegovoj kući"!

Kuća Dragiše Nikolića nalazi se u selu Koštunići, ali mnogo je bliža selu Brajići čiji su žitelji zaprepašćeni vešću o ubistvu Miloša Jakovljevića.


- Celo selo je u neverici i šoku. Miloš Jakovljević je do pre dve-tri godine bio čovek za primer u celom selu, ali se odjednom toliko propio da nije imao mere u piću. Iz dobre je kuće, imao je lepo domaćinstvo, oženio se i ima sinčića koji je drugi razred osnovne škole, dok mu drugi sin još nije pošao u prvi razred. I žena Rada mu je vredna i velika domaćica.

Bio je veoma dobar radnik i marljiv domaćin dok se nije uhvatio alkohola i siguran sam da je alkohol najveći krivac za zločin koji se odigrao u kući Nikolića - kaže za "Vesti" meštanin Živomir Petrović koji je dobro poznavao i Nikolića i Jakovljevića.
Do ovog zločina se ni o Dragiši Nikoliću ništa rđavo u Koštunićima i Brajićima nije govorilo.


- Dragiša ima tri ćerke, a nakon njihove udaje živeo je sam u kući u kojoj se dogodilo ubistvo. Nadamo se da će se istragom utvrditi šta je dovelo do toga da se desi tako stravičan zločin, ali, opet, mislim da će prava istina o tome šta se te večeri događalo između njih dvojice ostati tajna. Koliko znam, njih dvojica nisu bili u svađi i često su pili zajedno. Znam da će se u ovom kraju oko ovoga ispredati razne priče, ali istinu znaju samo oni - istakao je vidno potreseni Radoslav Petrović iz Brajića.
 

Lako savladao suseda

 

Petrović je rekao da ga čudi da je Dragiša Nikolić, koji je bio veoma snažan iako već u poodmaklim godinama, uspeo tako lako da savlada mnogo mlađeg Miloša.
- U selu se priča da ga je udavio ili kanapom za vezivanje bala sena ili kanapom za sušenje veša. Kako god, i ovaj zločin je opomena svima, a posebno mlađim ljudima koji se sve više druže sa flašom, u kakvu situaciju može da ih dovede alkohol - rekao je Petrović.


Krv na analizi

 

Dragiši Nikoliću je posle uviđaja određeno policijsko zadržanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku. Istražni sudija Branko Milovanović naložio je obdukciju tela Miloša Jakovljevića i analizu krvi ubice Dragiše Nikolića.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online