Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 24.06.2011.
11:02
Blic A

Most na Adi uzeo prvu žrtvu

Radnik A. A. (23) poginuo je u nedelju, 19. juna, posle pada sa visine od 12 metara na gradilištu mosta na Adi Ciganliji. Nesreća se dogodila na novobeogradskoj strani, na gradilištu na Maloj Adi, tokom priprema za demontažu jednog od čeličnih delova na bočnom rasponu mosta.

Nesreća se dogodila na novobeogradskoj strani
 

Kako piše beogradski “Blic“, u Direkciji za gradsko i građevinsko zemljište i izgradnju Beograda su potvrdili da se ta nesreća dogodila i istakli da će detalji i razlozi koji su doveli do tragedije biti poznati posle završetka istrage koju vode nadležne organi.

U Direkciji su rekli da je A. A, iz sela Miljanovci kod Kalesije u Bosni i Hercegovini, sahranjen pre dva dana u prisustvu porodice, rodbine i prijatelja, kao i predstavnika poslodavca, izvođača i investitora radova. Kako kažu, iz poštovanja prema porodici nisu ranije objavili vest o toj tragediji, naročito zato što je tog dana na gradilištu bio i rođeni brat A. A.


Nesreća se dogodila, po pisanju “Blica“, kada je A. A. na trenutak otkačio sigurnosni pojas kojim je bio opasan. Naime, da bi završio posao koji je započeo trebalo je da se sa jednog mesta prikači na drugo i praktično je prilikom prebacivanja takozvane veze, što je potrajalo tek nekoliko sekundi, došlo do tragičnog pada.
 

Ne može svako na gradilište

Na gradilište mosta preko Save nemoguće je ući samoinicijativno. Takođe, čak i oni koji su prijavili posetu ne mogu da uđu bez zaštite, niti mogu da se kreću bez pratnje zaposlenih, u šta se svaki put kada obilaze radove na mostu uveravaju i novinarske ekipe.

Ovo je prvi nesrećan slučaj na izgradnji mosta preko Ade Ciganlije, a u Direkciji za građevinsko zemljište kažu da se nadaju da je i poslednji. Takođe, istaknuto je da se lakše povrede dešavaju s vremena na vreme.

Inače, na gradilištu mosta preko Ade važe vrlo ozbiljne mere zaštite i za one koji na njemu rade, ali i za posetioce.

- Na celom gradilištu obavezni su šlemovi, kao i zaštitna odeća i obuća. U zavisnosti od dela gradilišta i poslova koji se obavljaju, koriste se i druge, dodatne vrste zaštite. Za neke poslove se koriste i pojasevi, kao zaštita od pada. Takođe, zaštitne ograde se svakodnevno koriste za obezbeđivanje delova gradilišta, gde je u nekom trenutku zabranjen prilaz - rekli su u Direkciji.

POVEZANE VESTI

Petak 24.06.2011. 11:09
Јадна му мајка јој =(
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online