Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 01.07.2011.
12:22
Vestionline A

Sin crnogorskog ambasadora uhapšen zbog silovanja

Damjan Perović (28), sin šefa crnogorske misije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, uhapšen je i priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu zbog sumnje da je šest sati silovao svoju 34-godišnju drugaricu, prenose mediji u Srbiji.

Damjan Perović

Sumnja se da je Perović, inače poznati maneken, u noći između utorka i srede napao 34-godišnju Beograđanku u njenom stanu u Zemunu i brutalno je tukao i silovao šest sati.

Kako "Pres" saznaje od izvora bliskog istrazi, nesrećna devojka i Perović su se neko vreme družili, a u utorak uveče su se slučajno sreli na zemunskom keju.

- Istraga je utvrdila da je Damjan Perović, koji ima državljanstvo i Crne Gore i Srbije, u utorak oko 22 sata došao kod svoje poznanice u Zemun. On je devojku slučajno sreo na šetalištu i najavio se da će kasnije svratiti kod nje na kafu. Kada je došao gledali su televiziju i pili kafu i ništa nije ukazivalo na to da će je on brutalno pretući i silovati - rekao je sagovornik "Presa" blizak istrazi, i dodao:

- U jednom trenutku Perović je pokušao da je poljubi, ali je ona to odbila. Kada je ponovo pokušao, rekla mu je da izađe iz stana. Tada je Perović svoju žrtvu više puta udario pesnicom u glavu, oborio je na pod i onda je više puta silovao. Iživljavanje nad žrtvom trajalo je bezmalo šest sati, posle čega je Perović otišao.

Devojka je, kada je maneken otišao, pozvala policiju i Hitnu pomoć jer je imala ozbiljne povrede.

- Nakon što je žrtva policajcima prijavila Perovića i detaljno opisala šta joj je on od utorka oko 22 sata do srede oko 4 sata ujutru radio, policija je raspisala potragu za manekenom i ubrzo ga uhapsila - rečeno je "Presu" u policiji.

Utvrđeno je da su povrede po telu devojke nastale upravo te noći.

S druge strane, prijatelji Perovića rekli su za "Kurir" da su navodna žrtva i maneken već neko vreme bili u ljubavnoj vezi i da je ona često od njega tražila i uzimala novac.


- Pre nekoliko dana bili su zajedno na svadbi kod prijatelja. Njena priča je izmišljena, a koji su bili njeni motivi za takvu besmislenu laž, utvrdiće policija - naveo je Damjanov prijatelj, što je potvrtio i Perovićev advokat Vladimir Petrović, koji je rekao da je siguran u to da je reč o lažnoj prijavi.


- Oštećena je podnela krivičnu prijavu najverovatnije kako bi ucenjivanjem došla do novca - rekao je Petrović.

Poziva se na imunitet

 

Damjan Perović, kako "Kurir" nezvanično saznaje, odbio je da iznosi odbranu pred istražnim sudijom jer se pozvao na diplomatski imunitet. Ipak, protiv njega je doneto rešenje o sprovođenju istrage i određen mu je pritvor do mesec dana.


- Perović ima diplomatski pasoš jer mu je otac ambasador. Zasad čekamo dokaze o diplomatskom imunitetu jer ne želimo da pravimo cirkus od celog slučaja. On nema nameru da se krije iza imuniteta, časnije je možda dokazivati nevinost pred sudom, ali put do istine nekada je predugačak - rekao je za "Kurir" njegov advokat.

Široj javnosti Perović je poznat jer je snimio spot za pesmu "Kaligula" sa estradnom zvezdom Bokijem 13, ali i po neuspelom pokušaju da početkom ove godine uđe u rijaliti-šou "Dvor".

Kada se prijavio za učešće u rijalitiju, u javnosti se pojavila priča da je manekena u avgustu 2005. godine njegov otac Ljubiša Perović, koji je krajem 90-ih bio i pomoćnik šefa diplomatije SCG Vuka Draškovića, pokušao da smesti na neuropsihijatrijsku kliniku "Dr Laza Lazarević" u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Petak 01.07.2011. 13:53
Crnogorska veza ce da uspesno radi,jos ce prebijena i silovana biti okrivljena,a on ce proci bez ikakvih posledica.
Petak 01.07.2011. 19:42
mnoge nevolje srbije izvedene su iz nicim osnovanog deljenja drzavljanstva crnogorcima. cime su nas oni zaduzili da imaju privilegovan polozaj u srbiji ? imaju samo generala o trosku srba iz srbije za tri kineske vojske. dokle vise? SAMOSTALNA SRBIJA!
Petak 01.07.2011. 22:59
Мисим да би штројење било сасвим прикладно за фотошопираног. После тога, бацити га у неки затвор, не код нас, него негде напоље, где воле блазиране, тамо где их прво туку па онда цици мици. Керина обична !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online