Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 20.07.2011.
17:48
B92, Modno, Vestionline A

Nevreme u Srbiji izazvalo kolaps

Poplave na gradskim ulicama, izazvane jakom kišom koja je pala u Beogradu, stvorila je saobraćajni kolaps u centru Beograda. Nevreme je zabeleženo i u drugim krajevima Srbije, gde je došlo pad temperature čak za 20-ak stepeni.

Posebno su bili pogođeni vozači u Bulevaru kralja Aleksandra i Radničkoj ulici, dok neke trolejbuske linije voze skraćeno, rečeno je u "Žutom taksiju" i GSP-u.

Najveći kolaps bio je u Bulevaru kralja Aleksandra i oko Trga Slavija, a velika poplava paralisala je saobraćaj u Radničkoj ulici, u smeru od Banovog brda ka centru grada, rekli su u Žutom taksiju.

Jaka kiša napravila kolaps u gradu

U tom taksi udruženju navode da je najveća poplava bila u naselju Medaković - Padina, gde su zbog izvlačenja vode morale da intervenišu ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

U Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" najviše problema imali su vozači trolejbusa, dok je na autobuskim linijama bilo problema samo na liniji 56, koja je od 13 do 14 sati bila preusmerena preko Vidikovca.

Zbog velike količine vode na putu trolejbusi na liniji 29 ne saobraćaju do Konjarnika, već skraćeno.

Tropska temperatura se i danas zadržala samo u Velikom Gradištu, gde je bilo najtoplije u Srbiji i gde su u 14 časova izmerena 34 stepena, ali je zato u Beogradu i Novom Sadu izmereno samo 19 stepeni. U Nišu je u 14 časova izmereno 30, a u Kragujevcu 27 stepeni, istakli su u RHMZ.

Najsvežije je, kada je reč o gradovima, bilo u Subotici i Banatskim Karlovcima gde je u 14 časova izmereno samo 18, dok se na Kopaoniku temperatura vazduha spustila do 12, a na Zlatiboru do 16 stepeni.

Sutra ujutru u Beogradu biće pretežno oblačno, moguća kratkotrajna kiša. U toku dana razvedravanje i preovlađujuće sunčano. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša temperatura oko 26 stepeni Celzijusa.

Do nedelje biće pretežno sunčano i umereno toplo. U nedelju pre podne u severnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.

Do kraja tog perioda biće promenljivo oblačno i relativno sveže, sa popodnevnim pljuskovima i grmljavinom.

Najveća šteta u voćnjacima i povrtnjacima

Jako nevreme pričinilo je danas štetu u Aleksandrovcu, Šapcu, Vladimircima, Kragujevcu, Kniću, Rači, Boleču i Ritopeku, a najveću štetu su pretrpeli voćnjaci,
zasadi kukuruza i povrtnjaci.

"Detaljna procena štete će se obaviti sutra, dok građani nastalu štetu mogu prijaviti u svojim mesnim zajednicama", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz devet radarskih centara na teritoriji Srbije dejstvovano je sa 379 raketa do 18 časova. Trenutno dejstvuje radarski centar Bukulja dok je radarski centar Fruška Gora u stanju pripravnosti.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.07.2011. 20:11
Божија опомена.Каква власт такве и временске (не)прилике.
Sreda 20.07.2011. 19:49
Kolaps u srbiji traje odavno...
Sreda 20.07.2011. 19:19
Удри Перуне, сравни багру издајничку.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online