Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 21.09.2011.
18:52 >> 22:27h
Beta A

Podujevo: "Samoopredeljenje" napalo srpski šleper

Grupa Albanaca je danas oko 16 časova u selu Glamnik kod Podujeva zaustavila šleper koji je prevozio grašak iz centralne Srbije na Kosovo, prevrnula ga i uništila robu. To su agenciji Beta rekli vozači drugih kamiona koji su se vraćali sa Kosmeta i koji su bili očevici. Odgovornost za napad preuzela je organizacija "Samoopredeljenje".

Tenzije na Kosmetu sve snažnije

Ne zna se da li je u incidentu povređen vozač šlepera koji su napali Albanci. Šleper je imao registarske tablice iz Vranja, a pripada firmi "Mili trans".

"Oko 50 Albanaca se preprečilo preko puta i zaustavili su šleper. Potom su izbacili vozača, a zatim su iz prikolice izbacivali pakete graška i razbacivali ga pored puta", rekao je jedan od očevidaca agenciji Beta.

Kako je naveo, jedan od Albanaca je ušao u šleper i dovezao ga do same ivice puta, a zatim su ga prevrnuli. Grupa Albanaca je potom napala drugi kamion koji se vraćao sa Kosova i koji je već isporučio robu. Pokazivali su mu dva prsta i pretili mu da će ga "zaklati".

Vozač tog kamiona je, prema sopstvenim rečima, dao gas i pobegao na administrativni prelaz Merdare.

Uhapšene dve osobe, "Samoopredeljenje" stoji iza napada

 

Kosovska policija je uhapsila dve osobe osumnjičene za današnji napad na kamion kod Podujeva, izjavio je večeras portparol policije Baki Keljani.

 

Pokret Samoopredeljenje je u saopštenju za medije potvrdio da su akciju izveli njegovi pripadnici, ali je naveo da osobe koje su privedene nisu učestvovale u akciji.

 

"Ne može biti trgovinskih odnosa bez postojanja političkih odnosa. Ne može biti političkih odnosa pre nego što Srbija prizna Kosovo, što podrazumeva prvo traženje izvinjenja, zatim reparacija ratne štete i, treće, povratak nestalih", ukazala je ta organizacija.

 

"Imati trgovinske odnose sa nekim ko ne priznaje egzistenciju, tvoje pravo da postojiš kao nacija i država, znači trgovati sa okupatorom, koji nikada nije obećao da neće biti novi okupator", kaže se u saopštenju "Samoopredeljenja".

Na tom prelazu je od sinoć stvorena kolona šlepera i kamiona u dužini od oko tri kilometra sa robom iz centralne Srbije. Niko ne zna zna razloge zastoja. Vozači čekaju od sinoć da pređu administrativni prelaz.

Srpski carinici su agenciji Beta rekli da nema nikakvih problema već da je gužva nastala zato što su svi kamioni došli u kratkom vremenskom periodu.

Pojedini vozači su agenciji Beta rekli da imaju kvarljivu robu i da zbog velike gužve ne mogu ni napred niti da se vrate, tako da ne znaju šta da rade.

Kolona se u ovom trenutku i dalje formira prema Kuršumliji.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.09.2011. 19:55
Ajde što tuku Srbe to je normalno, ali šta im je kriv grašak ?
Sreda 21.09.2011. 19:30
Ne uvozi se droga u Kosovo.... Odatle se izvozi.... A boga mi i oruzije...
Sreda 21.09.2011. 20:22
Ako, ako, hocete da trgujete sa siptarima na otetoj Srpskoj zemlji...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online