Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.09.2011.
03:33
Blic A

Pregazio tri žene i pobegao

Tri žene teško su povređene kada ih je u četvrtak, na autobuskom stajalištu u Jablaničkoj ulici u beogradskom naselju Cerak, pokosio beli “reno”, kojim je prema nezvaničnim informacijama upravljao tridesetogodišnji R. D. iz Rakovice.

Foto: Ilustacija

Dušanka A. (70), Dijana O. (30) i Marija V. (24) zadobile su povrede opasne po život i kolima Hitne pomoći prevezene su na reanimaciju Urgentnog centra gde su im konstatovani brojni prelomi.


- Dijana O., koja je i najteže povređena, zatečena je bez svesti sa teškim povredama unutrašnjih organa. Tokom transporta se budila, ali je bila pospana i nekomunikativna. Dušanka A. je imala težak potres mozga, ali nije mogla da rekonstruiše događaj. Najlakše povređena, Marija V, prevezena je na neurohirurgiju sa povredom potiljka i desne potkolenice, sa stabilnim funkcijama - rekla je za “Blic” Nada Macura, portparol Hitne pomoći. 

Vrtić i škola u blizini

U neposrednoj blizini mesta nesreće nalazi se vrtić “Sanjalica”, sa oko stotinu dece, i Osnovna škola “Ujedinjene nacije” koju pohađa skoro hiljadu učenika. U trenutku udesa sva deca su bila u vrtiću i u školi, tako da je izbegnuta veća tragedija.

Do teške saobraćajne nezgode došlo je kada je vozač “renoa”, koji se skretao iz Kosmajske u Jablaničku ulicu, velikom brzinom prošao kroz crveno svetlo na semaforu, udario u automobil koji mu je dolazio iz suprotnog smera, a zatim bez kočenja uleteo na autobusku stanicu i bukvalno digao u vazduh tri žene.


- Nije mi izgledao da je pijan. Pitao sam ga zašto je ovo uradio, na šta je on mene upitao: Da li sam nekog ubio? - kaže Miodrag Ćosić, jedan od očevidaca.

- Kada sam odgovorio da ne znam, ali da mislim da nije, strpao je dokumenta u džep i počeo da beži. Nije ni pogledao povređene žene koje su nepomično ležale na zemlji. Pozvao sam Hitnu pomoć i pokušao da pomognem još jednoj ženi koja je od prizora počela da povraća - kaže Miodrag dodajući da se “reno” kretao brzinom većom od 100 km na sat.

POVEZANE VESTI

Petak 23.09.2011. 08:04
Najebali su novinari kada Gamailo vidi ovaj demagoški naslov "Pregazio tri žene i pobegao". Jer,kao prvo, nije ih pregazio nego udario! Dušanka i Dijana su žene jer su spram godina sigurno udate,a Marija je devojka, što znači udario je u dve žene i devojku! Budaletini iz belog renoa oduzeti trajno dozvolu, sudski goniti dok ne isplati odštetu za pretrpljen strah i staviti ga u ćuzu za svaki slučaj.
Petak 23.09.2011. 09:29
e tako bahat moze da bude po Rakovici Zarkovu i ostalim naseljima po Bgd...da divlja da ne staje na crveno da ga bas briga kad nekog udari za povredjene...Znam samo kako bi ovde prosao...nadam se da je i kod nas zaziveo zakon pa ce doticni da zaboravi da je ikad bio vozac...Trebalo bi da uvedu i pravilo da se kao ovde staje na pesackom prelazu svaki put i propuste pesaci...u Srbiji me gledaju i pesaci i vozaci cudno kad to uradim...navikli jadni ljudi da mu prozujis na prelazu i predjes preko cipela maltene...Jadne ove zene, zelim im brzi oporavak....
Sreda 12.10.2011. 15:33
pobegao da se otrezni ili je tatin sin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online