Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Ponedeljak 17.10.2011.
14:07 >> 01:26h
B92, Beta A

Deca povređena na vežbi MUP-a

MUP Srbije saopštio je danas da je lakše povređeno sedmoro dece, od kojih najviše đaka osnovnih škola, kao i dve učiteljice, kada se helikopter spuštao iznad stadiona u Jagodini.

"Danas u 12.45 sati, prilikom spuštanja helikoptera na Gradskom stadionu u Jagodini, vazdušni vrtlog izazvan rotacijom helikopterske elise oborio je reklamni pano na istočnu tribinu ovog stadiona", navodi se u saopštenju policije.

Vrtlog izazvan rotacijom helikopterske elise oborio reklamne panoe na istočnu tribinu stadiona

Policija u dva kratka saopštenja nije navela da se na stadionu u Jagodini održavala vežba antiterorističke jedinice MUP-a, niti da li je helikopter policijski, a nije navela ni ko je osumnjičen da je odgovoran za incident. Više detalja o ovom događaju nema, osim da je reč o policijskom helikopteru koji je plastičnu reklamu oduvao prilikom sletanja.

Reklama je pala na tribinu stadiona na kome su bila deca. 

Gradsko rukovodstvo i predstavnici antiterorističke jedinice nalaze se trenutno u gradskoj bolnici u kojoj su zbrinuta povređena deca.

Načelnica službe za pedijatriju Opšte bolnice u Jagodini Vesna Jarkin izjavila je da je na dečjem odeljenju pregledano 20 dece od kojih je osam zadržano na odeljenju.

"Nijedno dete nije ozbiljno povređeno. Nema krvarenja ni stanja šoka", rekla je Vesna Jarkin i dodala da su deci urađeni ultrazvučni pregledi i laboratorijske analize.

Prema njenim rečima, kod jednog deteta se sumnja na potres mozga, a kod drugog na prelom ključne kosti.

Ubrzo kod kuće

 

Deca povređena na vežbi protivterorističke jedinice MUP u Jagodini nisu u životnoj opasnosti, a prema najavama lekara u utorak će biti puštena kući.

 

Direktor bolnice u Jagodini Darko Miletić kaže za B92 da se nada da će petoro dece koji su primljeni kod njih brzo biti pušteni kućama.

 

"U našoj bolnici je zadržano petoro dece. Pratimo njihovo zdravstveno stanje, jedno je na hirugiji. Što se tiče samih povreda radi se o lakšim telesnim povredama kontuzione prirode, dete koje je na hirurgji ima kontuzionu povredu abdomena, nema ništa specijalno na ultrazvučniom pregledima. Previše smo obazrivi, ali želimo da tu našu decu zbrinemo na pravi način, nikad nije zgoreg biti previše obazriv“, kaže Miletić.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković izjavio je da je i on bio u šoku kada je helikopter oduvao reklamu, jer je njegov unuk bio na tribini na koju je pao reklamni pano.

"Niko nije mogao da predvidi šta će se dogoditi. Imali smo najbolju nameru, ali važno je da nema teže povređene dece", rekao je Marković.

Skupština grada Jagodine izrazila je danas žaljenje zbog nesreće na gradskom stadionu u kojoj je lakše povređeno sedmoro dece i najavila da će učiniti sve da se posledice koje je ovaj događaj izazvao što pre prevaziđu.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.10.2011. 14:13
Боље би било да силу демонстрирају у јужнијим дијеловима Србије. Нису барикаде у Јагодини него на Јарињу и Брњаку, па шта би фалило да САЈ развали који нарко картел у Прешеву и Бујановцу.
Ponedeljak 17.10.2011. 14:24
U Jagodini vezbaju!? A sta vezbaju, kako da zastite palminu zirafu? Izgleda da su ipak pogresili, sigurno ih je Dacic poslao u Jarinje a oni skratili put i ostali u Jagodini. Znaci specijalci put pod noge i pravac Jarinje, Јарињe...
Ponedeljak 17.10.2011. 14:58
Sofer helikoptera je kriv za sve nista nije naucio o turbulencijama i vazdusnim strujama o rastojanjima gabaritima mora da je popio neku pa se pravio vazan pred jagodinskim snasama za tako nesto kazna bi trebala da bude suspenzija do daljnjeg ponovna obuka i ostavke oduzimanje cinova odgovornih za ovaj zlocin prema neduznoj deci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online