Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.11.2011.
08:24
Alo A

Tadićev bivši sekretar brani Jocu Amsterdama

Vladimir Cvijan (35), bivši generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadića, odnedavno brani Sretena Jocića (48) zvanog Joca Amsterdam u postupku za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića (47)!

Joca je klijent kao i svaki drugi: Vladimir Cvijan

Bivši Tadićev bliski saradnik, koji je u aprilu prošle godine prešao u redove naprednjaka, izjavio je juče da ga je Jocić angažovao pre četiri meseca.

"Ja sam advokat i tu nije ništa čudno. Zastupam i porodicu Karić, Milenka Šarančića, Branka Jocića i mnoge druge. Jocić smatra da se protiv njega vodi politički montirani proces, koji je pravno gledano čista nebuloza. On u zatvoru piše knjigu u kojoj je spreman da otkrije s kim je sve iz bivše i sadašnje vlasti sarađivao i koga je sve finanasirao", rekao je Cvijan za "Alo" ne želeći da otkriva da li će Jocić uzeti i člansku kartu SNS-a.
 

Joca Amsterdam na bensedinima

 

Sreten Jocić juče je tražio da se suđenje odloži zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
"Zbog epilepsije pijem 'bensedin', imam veliku odusutnost i pada mi kapak. Mogu ja, sudija, ovde u vas da gledam satima, ali ništa neću razumeti. Ja sam zdrav ovako i nisam izgubio snagu", rekao je Jocić, koji je juče na suđenje došao u kožnoj jakni i farmerkama, za razliku od starog imidža, kada se redovno pojavljivao u odelima na pruge.


Jocić je za medije nedavno negirao da je pretio deci ministra policije Ivice Dačića, tvrdeći da čak njihova deca idu u istu u školu. "Posebno me zabolelo kada je Dačić naseo na priče da ugrožavam bezbednost njegove dece", požalio se Jocić.

Cvijan je naveo i da je Jocić spreman da investira u Srbiju kada bude oslobođen.


"Jocić želi da sagradi most u Srbiji gde god mu kažu, jer ima kontakte i investitore", izjavio je novi Jocićev branilac.


Advokat Joce Amsterdama u žiži javnosti našao u aprilu prošle godine, kada je napustio Tadićev kabinet i prešao u stranku Tomislava Nikolića. Svoj politički transfer on je obrazložio tvrdnjom da je u reformi pravosuđa prilikom reizbora sudija bilo "pretnji i korupcije".


"ako sam vam u više navrata prezentovao dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora, očigledno je da niste našli za shodno da bilo šta preduzmete", napisao je tada Cvijan u ostavci.


Međutim, iz kabineta predsednika Srbije oglasili su se odmah saopštenjem u kojem se kaže da Cvijan njima ništa od toga nije dostavio. Iako su u Tadićevom kabinetu tvrdili da je Cvijan ostavku podneo na lični zahtev, on je te tvrdnje demantovao. Cvijan je od oktobra 2004. bio angažovan kao konsultant za poslove stručne analize iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika Borisa Tadića i kao sekretar Pravnog saveta predsednika Srbije. U februaru 2008, posle ponovnog izbora Tadića za predsednika, imenovan je za savetnika, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara.

O tome kako je dospeo u Predsedništvo Srbije, Cvijan je za medije rekao: "Još 2005. pisao sam knjige o reformi sistema bezbednosti i tada me je u svoj kabinet pozvao tadašnji ministar odbrane Tadić. Tako je počela saradnja i nikada među nama nije bilo nesuglasica".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online