Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.12.2011.
11:39
Press A

Čume pred sudom zbog davljenja žene

Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ljubiše Buhe Čumeta (46), prvog srpskog zaštićenog svedoka, jer je pretukao suprugu Ivanu Tulović Buhu (31).

Čume malteretira ženu od kada su se upoznali, tvrdi Ivana

Ljubiša Buha Čume je 3. februara ove godine u kompleksu "Kotobanja" u Ulici Višnjički venac davio Tulovićevu, a zatim ju je više puta udario u lice i potiljak. Kako se navodi u optužnici, Ljubiša Buha Čume se tereti za krivično delo nasilje u porodici, za koje mu preti o do tri godine zatvora.

"Buha je 3. februara uveče u Beogradu u uračunljivom stanju posle kraće svađe sa suprugom Ivanom uhvatio ženu šakom za vrat i počeo da je davi", kažu u Prvom tužilaštvu, i dodaju: "Buha je zatim Ivanu više puta otvorenom šakom udario u glavu, pa je ona zadobila nagnječenje desne strane lica, kao i nagnječenje potiljka. Buha je tako počinio krivično delo nasilja u porodici", kaže se u optužnici.

Čume kao beli medved

 

Advokat Božo Prelević, nekadašnji koministar policije, kaže da optužnica protiv Ljubiše Buhe ne menja ništa u njegovom statusu svedoka saradnika, koji ima policijsku zaštitu.
 

"On je zaštićen kao beli medved i to jer je izneo deo istine za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Ali beli medvedi mogu da budu kažnjeni. On će verovatno dobiti uslovnu kaznu za nasilje u porodici, budući da mu je to prvo takvo krivično delo. A ako se desi da ga kazne kaznom zatvora, on će ići u zatvor", kaže Prelević.

Ivana Tulović Buha je, podsetimo, posle napada otišla sa detetom kod roditelja, a tek ujutru je došla u policijsku stanicu i prijavila nasilje u porodici. Ipak, kasnije se pokajala i htela da odustane od podnošenja prijave, a takođe je odbila da izvadi lekarsko uverenje o zadobijenim povredama.

"Ipak, postupak protiv svedoka saradnika na suđenju ubicama premijera Zorana Đinđića poveden je po službenoj dužnosti, pa je policija podnela krivičnu prijavu protiv Buhe, a kasnije su kod istražnog sudije ispitani Ivana i Buha, kao i nekoliko svedoka. Nakon sprovedene istrage tužilaštvo je odlučilo da podigne optužnicu. Za krivično delo nasilja u porodici zaprećena je kazna zatvora do tri godine", kažu u tužilaštvu.


Ivana Tulović Buha je u istrazi navela da je sama došla u policijsku stanicu Palilula da prijavi supruga Ljubišu Buhu za nasilje u porodici, koje, prema njenim rečima, traje od kada su se upoznali, pre šest godina.

Ona je u palilulskoj stanici, govoreći o spornom slučaju, ispričala da im je trogodišnja ćerka bila bolesna i da je Buha odbijao da donese zdravstvenu knjižicu. Ona je pozvala lekare jedne privatne klinike, koji su došli u kuću njenih roditelja, ali je tada upao Buha, počeo da ih vređa i naredio im da izađu napolje. Poslednjeg dana kada je prijavila maltretiranje, Buha je došao sa doktorom V. B. i naredio Ivaninom ocu da ode u apoteku. Zatim je, tvrdi ona, izazvao incident, bacivši preko ramena nož koji je pao na devojčicu.


"Doktor je sklonio nož sa deteta, mene je Ljubiša gurnuo, a zatim mi je desnom šakom udario šamar", objasnila je tada Ivana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.12.2011. 13:52
Do promene političke klime u opljačkanoj Srbiji, Srbiji zla čoveka borisa tadića sigurno će bit zaštićen kao beli medved.. Razlog je samo jedan, ispričao kako su mu rekli..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online