Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.01.2012.
04:44
Večernje novosti A

Gavriću sloboda na godišnjicu ubistva Arkana?

Loznički prijatelji Dobrosava Gavrića, osuđenog za trostruko ubistvo u beogradskom hotelu "Interkontinental" 15. januara 2000. godine, smatraju da bi se on mogao naći izvan zatvorskih zidina, uz kauciju, na godišnjici zločina. Ovih dana sud u Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici treba da odluči o njegovom zahtevu da se brani sa slobode.

Moguće je da bude oslobođen uz kauciju: Dobrosav Gavrić i Željko Ražnatović Arkan
 

Prema onome što se može čuti od njih, Gavrić ima sasvim korektan status i uslove u zatvoru, navodeći da ga, navodno, supruga posećuje svakog dana, i to po dva sata.


- To što u martu nije otišao iz Južnoafričke Republike i činjenica da se mirno predao ukazuju da će Gavrić biti pušten uz kauciju, za čije obezbeđivanje novac nije problem - tvrde njegovi prijatelji.


S druge strane, oponenti Gavrićeve grupe u Loznici tvrde da su njegovi prijatelji u panici i haosu i da nastoje, što pre, da prodaju neke od luksuznih objekata kupljenih u raznim privatizacionim i stečajnim postupcima. Među prvim zdanjima koja se prodaju je jedan od većih poslovnih zgrada kraj Štire u centru gradu, koju je čak želela, iz stečaja, da kupi gradska vlast za reprezentativne potrebe grada, ali su oni koji bi da je sada "utope" bili brži.

Gde je Miki?

Niko, i dalje, ne spominje Gavrićevog saučesnika Milana Đuričića Mikija, koji je osuđen pravosnažno na 30 godina robije. Nema pouzdanih informacija o tome da je sa Gavrićem, koji ga je, kao rođaka Dragana Nikolića Gagija, godinama nosio na svojim plećima.

O poslovima Gavrića u Južnoafričkoj Republici vrlo se malo zna. Ipak, tamošnji mediji izveštavaju da se priklonio jakim mafijaškim bosovima, od kojih neki nisu više među živima. Pod lažnim imenom stvorio je novi život, ali i poslovnu karijeru. Osnovao je i firmu za uvoz-izvoz.


Ipak, činjenica da je prilikom ranjavanja, marta prošle godine, južnoafrička policija u njegovom džepu pronašla pet grama kokaina, može da navede na to da se ni tamo nije odrekao "starog zanata". Sa porodicom je živeo izuzetno luksuzno, a deo novca, prema pretpostavkama policije, stizao je i iz njegovog rodnog kraja.


Ministarstvo pravde Srbije uputilo je zahtev za izručenje Dobrosava Garvića, koji je osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mande i Dragana Garića. On je, međutim, posredstvom svog advokata zatražio azil u Južnoafričkoj Republici, uz obrazloženje da će ga ubiti Arkanovi prijatelji.

POVEZANE VESTI

Petak 06.01.2012. 12:41
Правда ће стићи свакога.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online