Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.01.2012.
12:43
Alo A

Bivši fudbaler OFK reketiro ljude u Grčkoj

Bivši fudbaler OFK Beograda i Partizana Milan - Đuka Đurđević (45) uhapšen je i izveden u petak pred sud u Solunu pod optužbom da je bio jedan od vođa organizovane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa iznudama, zelenašenjem i reketom!

Privođenje grupe zelenaša u Solunu

Ova kriminalna grupa se takođe dovodi u vezu sa samoubistvom jednog preduzetnika sa severa Grčke kome su pozajmljivali novac i kasnije ga reketirali visokim i nerealnim kamatama.


Osumnjičeni su juče započeli svoju odbranu pred istražnim sudom u Solunu. Istraga kriminalnih radnji ove grupe do sada je dovela do hapšenja 15 ljudi. Među njima se nalazi i visoki oficir policijske jedinice za suzbijanje finansijskog kriminala, dvojica policajaca, ali i novinar državne televizije.


Visoki oficir, najkontroverzniji od svih uhapšenih, čak je priznao da je razgovarao sa organizatorom ove grupe, 58-godišnjim čovekom, ali da je to radio u cilju istrage i zato što mu je on bio sumnjiv. Vođa reketaša je čak uspeo da dobije četiri miliona evra preko evro kredita kod jedne poznate komercijalne banke, ali taj prihod uopšte nije uneo u svoju poresku prijavu.


Otplaćujući rate tog zajma, on je navodno efektivno prao velike količine novca nastalog od kriminalnih aktivnosti. Isti osumnjičeni je I vlasnik zgrade koju poreska kancelarija Soluna iznajmljuje za 60.000 evra godišnje.


Istragom je otrkiveno da je jedan grčki biznismen (45) izvršio samoubistvo jer nije više mogao da plaća visoke kamate zelenašima. Policija je čak proširila istragu na samoubistva i drugih ljudi koji su imali problema s visokim kamatama kako bi utvrdila da li su i oni možda povezani sa osumnjičenim zelenašima i reketašima.

Poznat po promašajima
Milan Đurđević rođen je 1967. u Beogradu. Sa 18 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor sa OFK Beogradom. Posle četiri godine u dresu "romantičara" seli se na stadion JNA i u Partizanu igra skoro dve godine na mestu centralanog napadača. Grobarima je poznat po seriji katastrofalnih promašaja koje je imao u utakmici osmine finala kupa UEFA između Intera i Partizana u sezoni 1990/1991. Posle ispadanja Partizana iz Evrope, odlazi u u Grčku, gde igra za solunski PAOK i Panačaiki iz Patre. Nakon povratka na pozajmicu 1994. u Partizan i polusezone u španskoj Majorci i portugalskoj Leći, dve sezone igra za francuski Perpinjan i fudbalsku karijeru završava 1998. u grčkom klubu PAS Đianina. Od tada živi u Grčkoj.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online