Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 24.01.2012.
23:13
Jutarnji.hr A

Hrvatski navijači kamenovani u Novom Sadu

Novi napad na hrvatske navijače dogodio se večeras u Novom Sadu. Naime, kako prenosi zagrebački ''Jutarnji list“, na izlazu iz Novog Sada, pre Veternika, dogodio se težak incident, a meta huligana su bili navijači „kockastih“ koji su posle utakmice sa Francuskom krenuli svojim kućama, prenose beogradski mediji.

Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim oznakama. U vozilima je, navodi ''Jutarnji list“ bilo 20-ak hrvatskih državljana, od kojih su neki lakše povređeni.

Kamenovani automobili hrvatskih navijača u Novom Sadu

Razbijena su tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je čak i sekirom! Novosadska policija izašla je na mesto događaja i obavila uviđaj.

Pre utakmice, dok su gradskim ulicama navijači tražili dvoranu SPENS, dvojici Hrvata je automobil zasut kamenjem, ali oni nisu povređeni, tvrde hrvatski mediji.

- Hrvatska će od petka svakako igrati u beogradskoj Areni, i već postoje sumnje i bojazan zbog mogućih novih incidenata i sukoba navijača. Posebno ako se u polufinalu ili finalu sastanu Hrvatska i Srbija – zaključak je ''Jutarnjeg lista“.

Inače, tokom utakmice Hrvatska - Francuska u dvorani nije bilo ni najmanjeg incidenta.

Ovo je još jedan u nizu incidenata, pošto je juče policija uhapsila dvojicu Novosađana, jer su u širem centru grada napali dvojicu navijača hrvatske rukometne reprezentacije.


Ipak, isti taj dan, hrvatski navijač napao je 15-godišnjaka koji je u tom trenutku imao na sebi kostim maskote Evropskog prvenstva.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.01.2012. 23:25
Koliko je Srba tako i jos gore proslo u Hrvatskoj,pa nikom nista.
Utorak 24.01.2012. 23:34
pa šta ako su ih kamenovali... mi bi kao bolje prošli, da je obrnuta situacija i da se igra kod njih?? Ajde, bre, sad ćemo da se prenemažemo i da morališemo? Ko ih .ebe - ušli su sa šahovnicom u Srbiju i šta su očekivali - cveće?? Nek' budu srećni što se nije i nešto gore dogodilo... Jel mi zaboravljamo da svakog leta stižu vesti sa hrvatskog primorja o polupanim srpskim glavama i automobilima? E, pa izvin'te - al' mi more nemamo - al' ne volimo da ostajemo dužni...
Utorak 24.01.2012. 23:35
sve u svemu te tuce i unistavanje imovine tj vozila,nije u redu ,jer ni jedna strana ne racuna da ce zbog njihovih bahanalija stradati drugi , ni krivi ni duzni,mislim na srbe i hrvate koji putuju kolima radi poslova i drugih stvari u srbiju ili hrvatsku i sada treba neko da ti razbije kola ilitu ili tamo a ti ne znas zasto ? zato policija treba da pohapsi sve krivce i jedne i druge huligane i da se zna tacno zbog cega,a ne da se to odrazi zbog nacionalizma !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online