Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 03.02.2012.
06:33
Press A

Žarko Laušević će se osvrtati celoga života

U pesmi kojom je porodica pokojnog Radovana Vučinića odgovorila na knjigu Žarka Lauševića ''Godina prođe, dan nikada" naziru se elementi pretnje i slutnje da krvna osveta mora biti zadovoljena, tvrde beogradski mediji

Pesmu sa naslovom ''Posveta" napisala je i poslala redakciji ''Presa'' Maja Vukčević, sestra pokojnog mladića, koga je zajedno sa Dragorom Pejovićem u leto 1993. godine u Podgorici posle svađe u kafiću ubio glumac Žarko Laušević.

Žarko Laušević


Oliver Antić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, kaže za beogradski list da u pesmi ''Posveta" ima elemenata koji ukazuju na latentne pretnje upućene Žarku Lauševiću.


- U pojedinim stihovima ima pretnje i neke zle slutnje, koja je najverovatnije izraz očaja i bola - smatra Antić.


On ističe da podržava gest predsednika Borisa Tadića koji je pomilovao Žarka Lauševića, ali da ne shvata zašto mu ministar policije nosi pasoš na noge.

- Smatram da to može izazvati ogorčenje, pa i gnev kod porodica ubijenih mladića. To je bespotrebna pompa koja nije dobra ni za te porodice niti za Lauševića. Nažalost, u primitivnim sredinama krvna osveta još uvek živi - upozorava Antić.

Psiholog Aleksandra Janković smatra da je poruka pesme upućene Lauševiću - ''nema oprosta dok god nema pokajanja".


- To jeste opomena - ''seti se onih kojima si oduzeo život". Zato sve što sada treba da uradimo jeste da pozovemo na pomirenje, a ne da nošenjem pasoša glumcu na noge guramo porodicama ubijenih prst u oko - upozorava sagovornica beogradskog lista.


Advokat Božo Prelević kaže za ''Pres'' da mu je jasno osećanje koje imaju porodice ubijenih mladića prema Lauševiću, ali da je veoma teško reći da li pesma nosi preteću poruku.


- Ne znam koliko je Lauševićeva bezbednost u ovom času ugrožena. Mnogo je vremena prošlo i ja ne verujem da je ta ugroženost, s obzirom na to da on živi u Americi, realna. Ali siguran sam da će se on ceo život osvrtati oko sebe - smatra Prelević.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2012. 08:09
KADA SUDSTVO RADI NEPRISTRASNO NEMA POTEBE ZA VRACANJEM KRVNE OSVETE...BOLJE DA SU PONOVILI PROCES NEGO DA GA SADA SLAVE KAO HEROJA..TO STVARNO VREDJA NE SAMO PORODICU VEC I SVE NORMALNE LJUDE.
Petak 03.02.2012. 07:07
Oliver Antić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu A sada poetski analiticar (kriticar,sociolog i psiholog) - pesme "Posveta" Svi se bave nekim drugim poslom a ne svojim
Petak 03.02.2012. 09:37
Следеће је да добије обезбеђење због очите животне угрожености, од министра Сраћића, неколико џипова и кандидатуру најмање за министра културе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online