Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 21.02.2012.
04:03
Alo! A

Biljana Srbljanović "pala" zbog kokaina!

Dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović policija je uhvatila dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone, piše beogradski “Alo!“! Ona kao, je li, kulturni radnik, izgleda nije čula za ono čuveno “lepše je s kulturu“ iz “Dva sata kvalitenog TV programa“ Srđana Dragojevića, nego se priklonila onom “kokainče, heroinče...“, iz pesme Prljavog Inspektora Blaže “O, kako gi sakam parite“...

Mogla bi u zatvor i na tri godine: Biljana Srbljanović
 

Kako god bilo, tek, beogradska policija je protiv Srbljanovićeve podnela krivičnu prijavu, a zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, preti joj kazna zatvora i do tri godine! (Pa zar tako grubo prema spisateljici!?)

 

Kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda

 

Čedomir Jovanović, lider LDP-a
 

Za krivično delo za koje se Biljana Srbljanović tereti zaprećena je novčana ili kazna zatvora do tri godine. Dramski pisac Biljana Srbljanović bila je kandidat za gradonačelnika Beograda ispred LDP-a, koji predvodi Čedomir Jovanović, a udata je za bivšeg francuskog ambasadora u Beogradu Gabrijela Kelera, sada ambasadora u Azerbejdžanu.

Na osnovu uvida novinara “Alo!“ u policijski zapisnik prilikom saslušanja, ona je čak dva puta kupila kokain, i to, kako je objasnila, svaki put koristeći poseban broj telefona koji je isključivo koristila za kupovinu droge.


Naime, 1. decembra 2011. godine u popodnevnim satima Biljana Srbljanović je, kako stoji u zapisniku, sa svog mobilnog telefona poslala SMS Stanojčiću, nakon čega je on s njom kontaktirao. Tada su se dogovorili o mestu kupoprodaje, to jest da se nađu u blizini jedne zgrade na Dorćolu u kojoj ona stanuje kada je u Beogradu.


Stanojčić je kasnije došao na tu adresu i poslao joj SMS da je stigao. Biljana je potom izašla iz zgrade, prišla Stanojčiću, koji joj je dao jedan PVC paketić, u kojem je bilo 0,87 grama kokaina, a ona je njemu za to platila 60 evra. Osim pomenutog, u zapisniku stoji i da je četiri dana ranije na isti način Srbljanovićeva pazarila jedan gram, takođe za 60 evra, od istog dilera. Prilikom saslušanja u policiji, ona je potvrdila da je u dva navrata kupila kokain i to je detaljno opisala.


- Prvog decembra 2011, negde oko 18 časova, poslala sam poruku Šonetu u kojoj sam ga pitala da li je u gradu, a on me je odmah pozvao, pa smo se dogovorili da me on nazove kada bude došao blizu moje zgrade. Nakon dvadesetak minuta Šone mi je poslao poruku: ’Ovde sam‘ ili ’Tu sam‘, nakon čega sam ja sišla iz svog stana, tačnije ispred svog ulaza, gde sam videla Šoneta, koji je stajao između kontejnera i mog ulaza. Pošto sam mu prišla, malo smo popričali, nakon čega me je Šone pitao “koliko“, na šta sam mu rekla “jedan“, pa mi je on iz svoje ruke dao jedan PVC paketić sa kokainom, a ja njemu ponovo 60 evra. Taj paketić sam stavila u svoj desni džep pantalona. Nakon toga Šone je otišao u pravcu svog vozila, a ja sam krenula u obližnji frizerski salon. Ubrzo zatim prišli su mi policijski službenici, koji su kod mene u desnom džepu pronašli jedan PVC paketić sa kokainom - stoji u izjavi Biljane Srbljanović, u koju je “Alo!“ imao uvid.
 

Nedostupna

Novinari lista “Alo!“ pokušali su da dobiju komentar od Biljane Srbljanović, ali ona nije bila dostupna na broj telefona poznat redakciji ovog lista.

Ona je rekla i da je prvi put od njega kupila kokain 25. novembra iste godine i da joj je Šoneta preporučio poznanik. Tom prilikom ga je detaljno opisala policiji i dala im podatke o njegovim kontakt telefonima. Međutim, iako je u policiji priznala da je kupila drogu, kod istražnog sudije 7. februara branila se ćutanjem.


Inače, ovaj diler je uhapšen tek 16. januara ove godine, i to tako što ga je sa “nesumnjivom sigurnošću“ prepoznala trećeokrivljena u ovom postupku, izvesna Alekasandra T, koja je od njega takođe kupovala drogu tri meseca unazad, piše “Alo!“.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 06:34
Uopšte je ne žalim! Čedin poltron!
Utorak 21.02.2012. 07:53
јел то она што се љути кад деца пишу великим словом реч Бог, видело се да је надахнута
Utorak 21.02.2012. 06:02
Ma zar je moguće? ;)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online