Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.02.2012.
08:29
E. V. A

Dijasporac žrtva drumske bande?

Dok se vraćao u Srbiju noseći penzije komšija koje su godinama radile u Nemačkoj, Đuro D. iz Čuruga kod Žablja je kako tvrdi u poruci koju je ostavio opljačkan, a dan kasnije je umro.

Đuro D. je godinama živeo i radio u Nemačkoj, gde je zaradio penziju. Jedan broj njegovih komšija takođe je dobijalo penzije iz ove zemlje, pa su mu dali ovlašćenja da ih podigne u Nemačkoj, zbog čega je povremeno išao u inostranstvo.


Kako je napisao u poruci koju je ostavio, po ulasku u Srbiju, kod Žednika, napali su ga drumski razbojnici. Maltretirali su ga, više psihički nego fizički i nakon toga iz njegovog kombija ford ukrali 31.200 evra koje je nosio za sebe i komšije. Slučaj nije prijavio policiji, već je došao kući u Čurug.

Drumska pljačka, stres ili griža savesti?


 

Samo nekoliko sati po povratku, komšije su ga našle u krevetu u teškom stanju, pa je prebačen na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, odakle su ga uputili u Klinički centar Vojvodine, gde je ubrzo preminuo.


- Pošto na telu nije imao nikakve vidljive znake traume, povrede ili rane, očekujemo da će tek rezultati obdukcije rasvetliti ovaj slučaj - kažu u ovom zdravstvenom centru.
Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je uzrok njegove smrti srčani udar.
 

Kako saznajemo, policija će ispitati da li je Đuro D. zaista napadnut i opljačkan, ili se desilo nešto drugo. Neke informacije do kojih je došla policija ukazuju da je dugovao novac.

Zbog toga se čak ne odbacuje ni mogućnost da je penzijama nekadašnjih dijasporaca vratio dug, a da bi odbacio sumnju od sebe, komšijama je napisao da je opljačkan. Misteriju takođe produbljuje i tvrdnja njegovih komšija da je pre nekoliko godina takođe prijavio da je na sličan način opljačkan.


U pismu koje je ostavio, Đuro D. je komšijama objasnio šta mu se dogodilo. Napisao je kako se vraćao iz Nemačke i da je u četvrtak uveče ušao u Srbiju preko graničnog prelaza Horgoš. Kod Žednika su njegov kombi presekli džipovi folksvagen tuareg i BMW iz kojih su izašla četvorica pljačkaša.

Kako je naveo saslušavali su ga i maltretirali nekoliko sati, pretresli kombi i u kutiji za hitnu pomoć našli 31.200 evra koje su uzeli i pobegli. Slučaj nije prijavio policiji, već se uprkos maltretiranju dovezao do kuće u Čurugu, gde je napisao poruku i legao.


Komšije su u petak ujutru videli parkiran kombi, pa im je bilo čudno da se nije javio po povratku, što je uvek radio. Ušli su u kući i zatekli ga u krevetu, posle čega su pozvali policiju.

Kombi bez tragova

 

Šta se stvarno dogodilo, za sada ostaje misterija. Kako saznajemo u MUP-u Srbije, na čijoj teritoriji se navodni incident dogodio, njima nije prijavljeno nikakvo drumsko razbojništvo.


- Nemamo podatke niti nam je prijavljeno da je neko opljačkan na autoputu kod Žednika. Poslednjih desetak dana nemamo informacije o bilo kakvom sličnom slučaju - kažu u policiji.


Kako nezvanično saznajemo, nakon što je Đuro D. prebačen u bolnicu, policija je pregledala kombi ford, ali u njemu nisu uočeni tragovi premetačine koji bi ukazali na eventualnu pljačku.

 

Retka drumska razbojništva

 

Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije, čije patrole kontroliš autoput od Horgoša, kaže da su drumske pljačke vrlo retke.


- Ukoliko vam se učini da nešto nije u redu, treba da date četiri migavca i odvezete do prvog parkinga. Odmah obavestite policiju o svim sumnjivim stvarima i obavezno prijavite ukoliko vas neko napadne ili opljačka - objašnjava Simić.

Nedelja 11.03.2012. 10:57
redovno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online