Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 25.02.2012.
22:43
Srna A

KPS: Srpski policajci rušili ustavni poredak Kosova

Šestorici Srba iz Kosovskog pomoravlja, koji su uhapšeni jutros zbog "napada na ustavni poredak Kosova i ometanje policajaca u vršenju službene dužnosti", određen je pritvor, saopštila je Kosovska policijska služba (KPS).

Lovačka puška, pištolj i metkovi zaplenjeni kod srpskih policajaca

U akciji specijalne jedinice kosovske policije Rosu uhapšeni su Z. Denić, M. Dimitrijević, T. Denić, N. Trajković, D. Stojković i G. Matrapazović, navodi se u saopštenju i dodaje da je akcija izvedena pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Gnjilanu i ovlašćenju tužioca, koji je uhapšenima odredio pritvor.

KPS kaže da su nedavno dobijene informacije da su u Kosovskom pomoravlju "organizovane ilegalne strukture Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje se bave kriminalnim aktivnostima".

Tokom akcije, zaplenjena je jedna lovačka puška i jedna puška M-48, pištolj TT i 473 metka, nekoliko uniformi MUP-a Srbije i izvesna količina dokumenata, dodaje se u saopštenju KPS-a.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je danas da je do hapšenja srpskih policajaca u Gnjilanu došlo posle pretresa njihovih kuća u selima Parteš, Pasjane i Donja Budriga, a osumnjičeni su za napad na pravni poredak Kosova i ometanje policajca u vršenje službenih dužnosti.

Kod Trajkovića je pronađena lovačka puška njegovog oca, za koju poseduje oružani list, naveo je Veljović.

On je dodao da je izvršen pretres i u selu Gornje Kusce u kući policijskog službenika MUP Srbije Trajana Todorovića, koji nije bio u kući.

Prema rečima Veljovića, ti policijski službenici svakodnevno sa Kosova putuju na posao u Vranje, "gde je Policijska uprava Gnjilane izmeštena posle 1999.
 

Poslanik Jedinstvene srpske liste u kosovskom parlamentu Rada Trajković osudila je brutalni upad pripadnika kosovske specijalne policije u nekoliko srpskih kuća u Kosovskom pomoravlju, napominjući da su nenaoružane ukućane tukli i maltretirali.

Službene legitimacije uhapšenih Srba

"Akciju su izvodili protiv nenaoružanih ljudi i njihovih ukućana, koji nisu pružali nikakav otpor, koristeći pritom nerazumnu i prekomernu silu", saopštila je Trajkovićeva. Ona je navela da je šest Srba brutalno pretučeno, neki su zadobili teške povrede, a zatim i uhapšeni.

Ona je dodala da su specijalci u selu Šilovo brutalno pretukli starca Živojina Stojanovića, demolirali mu kuću i teško povređenog ostavili na podu. Trajkovićeva je podsetila i na nedavna paljenja srpskih kuća u Kosovskom pomoravlju, napominjući da sve to "definitivno razotkriva strategiju institucionalnog proterivanja Srba sa Kosova i Metohije".

Ona je ocenila da je ovaj vid pritiska očigledna strategija prištinskih vlasti da Srbi budu potpuno proterani sa Kosova i Metohije.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2012. 23:07
Pa imali negde Siptara po Srbiji, koji bi se mogli isto tako pohapsiti, pa ce mo videti, sta ce prokleta Amerika sa tom guzatom Klintonovovm i i ta propala Evropa da kazu??? Sad cute ko da su mutavi!!!
Nedelja 26.02.2012. 01:18
Koji "ustavni" ???!!! Koji "poredak" ??!!
Nedelja 26.02.2012. 01:33
Dokle bre ovi misle da lazu i zamajavaju ovaj narod. Kakvi bre "strategija prištinskih vlasti ", kao da Pristina i Taci nesto tu odlucuju, i zasto smo uopste pregovarali sa njima . Trebalo je pregovarati direktno sa nalogodavcima, onim sto gazduju svetom, onim sto unistavaju narode, onim sto ovde radi sta hoce, onim sto indirektnim putem ("demokratijom")uspeva ono sto Hitler nije uspeo ratom. A nasi pregovaraju sa "picinim postarom" i niko nema muda da to kaze javno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online