Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 06.03.2012.
21:51
Večernje novosti A

Suvozač molio: Uspori, ubi nas!

"Pego, brate, uspori!!! Autooo.. ’Jugo’!!! Brate, ’jugo’, ’jugo’... Vrisak. A onda, prekid filma. Više se ničeg ne sećam", za "Večernje novosti" jedva čujno, drhtavim glasom, prepričava poslednje trenutke pred stravičnu saobraćajnu nesreću koju je preživeo u petak posle ponoći Mirko Gačić iz Pančeva.

Stravične scene sa mesta nesreće na Pančevačkom putu
 

Suvozač "automobila smrti", koji je prošao sa lakšim povredama, nikada neće zaboraviti noć kada su tragično izgubile život sestre Milena i Ljiljana Rusov i njihova drugarica Jadranka Jović (23), a vozač "juga" Predrag Fuštić (37), u kojeg je udario, još se bori za život.


Detalje kobne noći priča gotovo bez zadržavanja. Tek pokojeg detalja se ne seća. Ili ne želi da ga se seti.


- Te večeri smo se Predrag Bojanić i ja sreli u kafiću - kršeći ruke, nastavlja ispovest Mirko. - Oni su sedeli za jednim stolom, ja za drugim. Milenu sam upoznao tad, a Ljiljanu i Jadranku sam znao ne više od nedelju dana. Došao sam sa drugarom da popijem piće i mislio da krenem kući. Onda su me oni zvali da idem sa njima. Premišljao sam se. Sad kad razmislim, uopšte ne znam kako sam se našao i zbog čega s njima u kolima. Kada smo seli u automobil, Ljiljana je bila iza mene, Jadranka u sredini, a Milena iza Predraga.

Brate, što nas pobi?

Nesrećnog Predraga Fuštića, vozača "juga", Mirko nije ni video. Smogao je snage i prišao Bojaniću, koji je sedeo u svojim kolima. Nepomično. - Brate, što nas pobi. Šta ti je ovo trebalo - prvo je i jedino što sam uspeo da mu kažem - priča Mirko. - Samo me je pitao gde je i šta se dogodilo. Više nismo progovorili ni reč. Njega je posle policija saslušavala, a ja sam stajao na sredini puta, na mestu gde je bila nekad bandera, koju smo otkinuli. Okupili su se ljudi. Gledali. Čudili. Više se tih delova i ne sećam.


Drama brze i sumanute vožnje počela je još dok su kolima prolazili kroz centar Pančeva.


- Čim smo seli u auto on je krenuo sa drčnom vožnjom - tvrdi Mirko. - Jedino što mogu da kažem jeste da to nije bio on. Jednostavno, čovek za volanom bilo je potpuno neka druga osoba. Nisam mogao da ga prepoznam. Kad smo prešli most na Tamišu, počeo je brzo da vozi. Kod restorana "Mali raj", kada je dodao još gas, počeo sam da mu govorim i da ga molim da uspori. Niko ništa u kolima nije tada komentarisao. Niko nije ni pevao, kao što su pričali. Bila je tišina, a muzika sa radija se slabo čula. Posle je se ne sećam.


A onda je BMV, u kojem su se nalazile nastradale devojke, počeo "manijačkom" brzinom da se kreće auto-putem ka Beogradu. Bahati Predrag Bojanić nije skidao nogu sa gasa. Sve do zgrade "Progresa".


- Govorio sam: Brate, uspori. Molim te, uspori - plačući izgovara Mirko, koji je i sam otac dvoje dece. - Ništa on meni tada nije rekao. Ni da neće, ni što ja to govorim, nije bilo nikakve reakcije. Bio je kao hipnotisan. To nije bio on. Držao je volan i vozio samo pravo. Više nisam obraćao pažnju ni na brzinu, ni na semafor. Samo sam razmišljao kako da ga zaustavim. Molio sam Boga da bude gužva, naročito u žutoj traci, jer sam znao da će tuda da prođe ako u ovoj bude automobila.


Nažalost, tako je i bilo.


- Na semaforima je bila kolona automobila, pa je Pega prešao u žutu traku - praznog pogleda dodaje Mirko.


- A onda sam, u trenutku, primetio svetla. Kad smo se približili, viknuo sam: "Jugo!"Jugo!"... Uhvatio sam se za nešto i više se ničeg ne sećam. Ne znam ni koliko je vremena prošlo kad sam se trgao. Pogledao sam u Predraga, a on je mirno i normalno sedeo za volanom. Bio je budan. Ništa nije rekao.


I dok su mu misli letele po glavi, ono čega se najviše plašio, kako kaže, obistinilo se.


- Kada sam se okrenuo da vidim kako su devojke, iza mene nije bilo ničega. Ni zadnjeg dela automobila - kaže Mirko. - Kola su bila prepolovljena, a njih nisam nigde video. Ni sam ne znam šta mi je tad prošlo kroz glavu. Otvorio sam vrata i sa suvozačeve strane je ležala Milena. Uhvatio sam je za ruku i video da ne daje znake života. Tad sam čuo neko krkljanje. Bila je to Jadranka. Ležala je u lokvi krvi, iza samog automobila.


Već u tom trenutku, izbezumljeni očevici pritrčavali su da pomognu. Izlazili su iz kamiona, automobila.


- Neko je prišao da pomogne, pa smo Jadranku okrenuli da leži na stranu, kako se ne bi ugušila - nastavlja Mirko svoju priču. - Video sam da krvari iz usta. Podmetnuli smo joj nešto ispod glave. Ustao sam da vidim gde je Ljiljana. Pronašli smo je ispred auta.

Vozač BMV-a: NIko ne zna kako mi je

Osumnjičeni Bojanić dao je istražnom sudiji kratak iskaz:

- Žao mi je, ne verujem šta se to dogodilo, niko ne zna kako mi je, one su mi bile drugarice - rekao je Bojanić. - Sve ovo će me pratiti dok sam živ. Te večeri smo se vraćali iz provoda. Malo sam popio, brže sam vozio, jer sam mislio da je drug ispred mene, želeo sam da ga stignem, ali ne sećam se da sam prošao kroz crveno svetlo. Ne znam koje je svetlo bilo uključeno na semaforu. Sve se desilo iznenada.

Kako pišu "Večernje novosti", Bojanić poslednjih 15 godina, koliko poseduje vozačku dozvolu, nikada nije ni krivično, niti prekršajno kažnjavan.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.03.2012. 21:55
чуј - "нико не зна како ми је?" да си човек - убио би се, после оваквог зла...
Utorak 13.03.2012. 16:33
Kako ovaj laze brate! Uradio bi sve samo da spase svoju bulju a drugaru uvalio patku.
Sreda 07.03.2012. 07:56
Ako je bio svestan da je "malo" popio, što nije prepusti volan nekomod suvozača? U ovom slučaju manje zlo bi bilo vziti i bez dozvole, nego ovako.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online