Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 04.04.2012.
02:20
Blic A

Da li je nestao zemunski klan?

Da li je hapšenjem Luke Bojovića nestao zemunski klan? Nije, kako tvrde pripadnici radne grupe koja je od 2003. radila na hapšenju odbeglih zemunaca.

Nekadašnje vođe klana iza rešetaka: Milorad Ulemek Legija i Luka Bojović
 

"Prvu šansu posle “Sablje” da lociramo preostale “zemunce” imali smo u avgustu 2003, kad je na Novom Beogradu ispod drveta otkriveno pismo koje je jedan od braće Simović poslao supruzi. Usledio je tajni sastanak supruga begunaca, koji smo držali pod prismotrom", kaže jedan od lovaca na "zemunce".
 

On kaže da su tada grešku napravili pripadnici BIA, koji su bili u kontrapratnji. Menjali su tablice na džipu na ulici, što nije ostalo neprimećeno i posle te greške “zemunci” su pobegli iz zemlje.

"Bojovića smo radili posle radnog vremena. Ostale kolege, čak ni šefovi, nisu znale na čemu radimo. O opasnosti? Svake noći smo se međusobno prebrojavali da li smo svi živi."

Potraga za "zemuncima" naređena je u vreme ministra Dušana Mihajlovića, a u noći posle ubistva premijera došlo se i do prvog podatka o vezi sa Bojovićem, čija je vojna knjižica nađena u kući Milorada Ulemeka Legije.

"Tako je otkriven drugi prsten klana koji je predvodio Bojović. Danas znamo da postoji i treći", kažu pripadnici ove grupe. U avgustu 2003. bekstvo “zemunaca” organizovali su Bojović i Ilija Novović. Tek danas policija može da rekonstruiše njihovo kretanje po zemljama regiona, Španiji, Holandiji...

"Imali smo podatke o pasošima koje koriste, pratili smo njihove supruge, kumove, saradnike... Svi su bili pod žutom poternicom, znali smo kad ko prelazi granicu, ali nismo imali konkretan podatak na osnovu kog bi mogli da lociramo begunce. Da jesmo, bili bi uhapšeni istog časa", kažu pripadnici grupe.

Za to vreme Bojović je stasao u novog vođu.

"Uhapsili smo ga 2008. U štek-stanu kod CZ našli smo opremu koja je ukazivala na pripremu oslobađanja Legije. Dve godine ranije, u Madridu je ubijen Milan Jurišić, zatim u Zagrebu Ivo Pukanić, 2009. počinje rad na slučaju Šarić, ubijeni su Ilija Novović i Goran Marić, zatim i Cvetko Simić, saradnici koji su bili veza između prstenova ove grupe. Ubijeni su iz jednog razloga: da bi ćutali. Kalinić je zato ubio Simića u Zagrebu. Zato je ubijen i Novović, koga je Bojović zadužio da preko Marića bude na vezi sa svojim glavnim suparnikom, Sretenom Jocićem", kažu sagovornici “Blica”.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.04.2012. 07:10
joj bujne maste... hahaahahahh
Sreda 04.04.2012. 08:28
Koje nelogicnosti i kontradiktornosti. Kada se poziva na anonimni i dobro obavesteni izvor blizak istrazi to znaci da novinar pise o necemu sto je nemoguce proveriti i dokazati, najblaze receno izbegava istinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online