Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.04.2012.
08:42
Blic A

Električaru platili duplo da "sredi" instalacije u "Kontrastu"

Upozoravao sam ih da instalacije neće izdržati. Rekli su: ne brini, samo to odradi. Platili su duplo - priznao je Miroslav Papuga (50), električar iz Gospođinaca, koji je sa vlasnikom i zakupcima kluba ''Kontrast” uhapšen posle požara u kojem je nastradalo šestoro mladih ljudi.

Električar je, kako ''Blic” nezvanično saznaje, priznao da je u spornom lokalu na crno prepravljao električnu mrežu zbog koje je u noći između subote i nedelje buknuo fatalni požar.


- Rekao sam im je da je mreža već preopterećena. I to sam rekao svoj trojici. Međutim, ipak sam pristao da to uradim kada su mi rekli da će mi duplo platiti - objasnio je električar.

U požaru poginulo šest osoba


Mada zasad nije poznato koliko mu je plaćeno za taj posao, Miroslav Papuga je pred sudom otvoreno priznao da se oseća krivim za ono što je učinio.

Inače, prepravke koje je Papuga uradio, kaže izvor „Blica”, nisu se videle golim okom jer su rađene u zidu koji je kasnije ištemovan i prekrečen. Naš sagovornik upućen u istragu kaže i da je u ovom lokalu i pre požara bilo pokazatelja koji su opominjali da instalacije neće izdržati.


-Navodno je u ovom lokalu često bilo problema sa strujom i naponom, koji je zbog preopterećenja često varirao. Nažalost, ni to nije bilo dovoljno upozorenje - kaže izvor ''Blica” blizak istrazi.


Pred istim sudijom saslušani su i vlasnik objekta Alojz Ganić i zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković. Vlasnik kuće u kojoj je bio klub ”Kontrast” rekao je da se ne oseća krivim za tragediju, a zakupci su se branili ćutanjem.

POVEZANE VESTI

Petak 06.04.2012. 16:22
Мени овде нешто није јасно. Није проблем дал је мрежа преоптерећена, већ да ли су каблови који се налазе у објекту одговарајућег пресека за снагу потрошача који се качи на њих. Уколико су каблови одговарајући, а минорна је уштеда у кабловима и нема потребе да се на томе штеди, не може доћи до њиховог запаљења. Лично мислим да се овде ради о томе да је електричар прикључио потрошаче на црно, да би крао струју и то пре струјомера. Иначе пре би се запалили каблови од струјомера који су мањег пресека него каблови у објекту, да и не говорим о осигурачима и лимитаторима. Обично пожар настане услед варничења на лошим контактима, било саме струјне мреже или неког уређаја.
Nedelja 08.04.2012. 10:17
Dačiću , pozatvaraćeš ti lokale koji ne ispunjavaju neke propisane norme , to je u redu. Šta će te sa zgradama , pa pola vam nije nikada primljeno a da se ne govori o protivpožarnom sistemu. Halo šta je sa stanarima kako se oni spašavaju koji su na 10 spratu, mole boga da padne kiša.Pa država je trula da nemože biti lošija a lopovi i dalje kradu. Država prodala stanove devedesetih a sada nas tera da ih legalizujemo , gde god se država upetljalča to je propalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online