Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.04.2012.
13:03
Večernje novosti A

Kalinić i Milovanović pretili čuvaru?

Stražar Ninoslav Strahinjić priznao je da su mu Sretko Kalinić i Željko Milovanović pretili ako im ne pomogne da pobegnu iz zatvora, pišu beogradski mediji.

Prvookrivljeni stražar pritvora u Specijalnom sudu Ninoslav Strahinjić, koji se sa još dvojicom kolega tereti da je pomogao Kaliniću i Milovanoviću u pokušaju bekstva, priznao je, u nastavku istrage, da je nekoliko dana pre pokušaja bekstva, razgovarao sa dvojicom osuđenika, na njihovu inicijativu.

On je, kako saznaju "Večernje novosti", pred istražnim sudijom ispričao kako je u noći između 2. i 3. februara, pet dana pre pokušaja bekstva Kalinića i Milovanovića, obezbeđivao ćelije u kojima su bili zatvoreni, odnosno kako su zatvorenici pokušali da ga "zaplaše" i "kupe".

Sretko Kalinić i Željko Milovanović

"Oko jedan sat iza ponoći, otišao sam da se okrepim u prostoriji koja je namenjena samo nama stražarima. Počeo sam da jedem sendvič, kada se začuo neobičan šum. Kao neko lupanje koje je dolazilo iz pravca ćelija 75 i 77", rekao je navodno on.

Odmah je krenuo tamo da vidi šta se događa. Prvo je došao do "sedamdesetsedmice" u kojoj je, pored rešetkastih vrata, stajao Kalinić. Neko vreme su razgovarali o, kako je ispričao, "nebitnim stvarima". Ubrzo potom Milovanović ga je pozvao da dođe i do njegove sobe.

"Imaš li minut za mene", upitao ga je.

Strahinjić mu je ponudio da kaže šta želi, a Milovanović je uzvratio: "Obiđi, pa kad se budeš vratio, porazgovaraćemo". Tako je i uradio. Kad se vratio ispred Milovanovićeve ćelije, nastavili su razgovor.

"Da li imaš nešto protiv nas" upitao je Milovanović.

"Nemam", odgovorio je stražar.

"Da li nas se plašiš", navodno je uzvratio Milovanović.

"Ne", rekao je Strahinjić.

"Zašto si onda napravio grimasu kada si malopre iz kancelarije došao u hodnik sa sendvičem", upitao je Milovanović, a Strahinjić se, kako je i sam priznao pred istražnim sudijom, "sledio", zato što pritvorenici to nikako ne mogu da vide iz svojih ćelija.

"Imam ispred zgrade desetak svojih ljudi sa kalašnjikovima. Stalno sam na vezi sa njima. Znam koji stražar kad radi...", nastavio je da priča Milovanović.

"Ne plaši me", progovorio je Strahinjić.

"Ako se nešto dogodi, ti se skloni u stranu", rekao mu je Milovanović.

Strahinjić mu je ponovo rekao da ga ne plaši i požalio se da može da ode u zatvor zbog toga, na šta mu je Milovanović rekao "da neće" otići u zatvor i da će "još dobiti i pare".

Stražar ga je, kako je sam rekao, još jednom zamolio da ga ne plaši, a Milovanović mu je odgovorio u tri reči: "Hoćeš - nećeš - moraš".

Pet dana kasnije, Strahinjić se ponovo našao u noćnoj smeni. To je bila ona noć u kojoj su Kalinić i Milovanović presekli čelične rešetke na svojim ćelijama, a da to niko ne čuje (iako je Strahinjić sve vreme morao da bude u hodniku), onda mirno išetali iz njih, navodno savladali i vezali Strahinjića, a onda izašli u dvorište suda, gde su ih uhapsili žandarmi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online